Със своето богатство от витамини крушите са сред най-полезните плодове.

...
Със своето богатство от витамини крушите са сред най-полезните плодове.
Коментари Харесай

Четири начина да съхранените крушите за дълго

Със своето благосъстояние от витамини крушите са измежду най-полезните плодове. За страдание те обаче не са толкоз трайни, заради което е добре да се научите по какъв начин да ги съхранявате, тъй че да удължите годността им. Ето какво можете да пробвате:

Съхраняване на круши в килер/мазе

Ако разполагате със особено помещение, което да поддържа температурата на въздуха към -1 до 0 градуса и подредите крушите в касетки, ще можете да ги съхраните за много време, като за зимните сортове то може да доближи и до 4 месеца. Летните сортове биха издържали към 1 месец. Важно е всички плодове да са добре узрели, да са с ръкохватка и да не са засегнати. Ако един плод стартира да загнива, незабавно след него ще стартират и останалите. Също по този начин целесъобразната мокрота на въздуха в определеното помещение би трябвало да е към 90 %.

Съхраняване на круши в хладилник

 Круша

Това е доста добър вид за предпазване на круши, тъй като за разлика от ябълките, които биха могли да стоят красиво подредени във фруктиера на масата, крушите биха се развили много по-бързо. Важно е да ги държите с дръжките и да са отделени от останалите плодове в чекмеджето на хладилника. Не ги оставяйте в пликове, с цел да могат да дишат. По този метод могат да устоят към месец, според от самия вид и от това по кое време са брани и дали не са били засегнати.

Съхраняване на замразени круши във фризер

 захаросани круши

В множеството семейства крушите се замразяват по метода на озахаряване. За тази цел се подготвя захарен сироп, като на 1 л вода се поставят по 540 г захар. Крушите се обелват, отстраняват се дръжките и семките и се нарязват под каквато форма желаете. Бланшират се за 3 мин. Замразяват се дружно със захарния сироп. По този метод резервират освен усета си, само че и цвета си. Особено подобаващи са за приготвянето на плодови пюрета, сладкиши и т. н.

Друг способ на заледяване е да поръсите обработените по подобен метод круши с разтворена 1/2 ч.л. аскорбинова киселина в 3 с.л. вода. Напръсканите круши се замразяват поотделно върху тава, с цел да не се слепват, и по-късно се слагат в пликчета.

Съхраняване на круши посредством консервиране

 Сладко от ркуши

Тук няма да задълбаваме в тематиката, защото предписания за консервирането на круши има безчет. Важното е да знаете, че можете да ги консервирате под формата на компоти, на сокове, на сладка, конфитюри и т.н.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР