Със свое решение Министерският съвет прие отчета на Агенцията за

...
Със свое решение Министерският съвет прие отчета на Агенцията за
Коментари Харесай

За година: Открити са нарушения при обществени поръчки за 3 млрд. лева

Със свое решение Министерският съвет одобри доклада на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) за 2022 година.

През 2022 година 282 са инспекциите с обект на инспекция възлагането и осъществяването на публични поръчки, което е 67 % от всички осъществени финансови инспекции.

Трябва да се ревизира дали техни чиновници са били донори за акцията на президента, прикани политологът

Проверени са над хиляда публични поръчки, при които са разходвани средства на обща стойност над 7 милиарда лева При 403 от тях на обща стойност над 3 милиарда лв. са открити нарушавания, което е 40% от всички тествани публични поръчки.

Фирма реализатор е определена без конкурс, уволнен шеф в държавната железница е назначен още веднъж

През 2022 година органите на АДФИ са завършили 419 финансови инспекции и инспекции, свързани с разходването на обществени средства. Постъпили са общо 640 сигнала и претенции за осъществяване на финансови инспекции.

С максимален дял от всички осъществени финансови инспекции са тези в общините - 66%, следвани от други разпоредители с бюджет по държавния бюджет - 15%, търговски сдружения с държавно или общинско присъединяване в капитала - 13%, разпоредители с бюджет по общинските бюджети - 4%.

Вече са събрани доста доказателства, добави той

Установените нецелево разходвани средства са в общ размер на 2 331 194 лева, от които 1 562 656 лева са възобновени до приключването на финансовите инспекции.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР