Със свое решение Министерският съвет изрази съгласие със съдържанието на

...
Със свое решение Министерският съвет изрази съгласие със съдържанието на
Коментари Харесай

Новият ГКПП Струмяни-Берово включен в програма с бюджет 31 152 400 евро

Със свое решение Министерският съвет изрази единодушие със наличието на стратегия „ Интеррег VI-A ИПП България - Северна Македония 2021-2027 “ и утвърди уговорките на страната ни като държава-участник в нея.
С показателен бюджет от 31 152 400 евро програмата ще финансира планове, ориентирани към постигането на три характерни цели, обособени в три целта.
По първия ще се извършват ограничения за възстановяване на отбраната и опазването на природата, биологичното многообразие и екологосъобразната инфраструктура, в това число в градските региони, и понижаване на всички форми на замърсяване.

Програмата ще поддържа вложения в построяването на зелени площи или тяхното развиване в градски и крайградски региони, устойчиви градски дренажни системи, натурализирани водоеми за поройни дъждове, зони за биозадържане; поддръжка за взаимни тактики и проекти за деяние за създаване на нови принадлежности, както и за трансфер на решения сред съответните заинтригувани страни и други.

Вторият приоритет е ориентиран към възстановяване на свързаността. Предвидените за него средства ще бъдат вложени целево в стратегическия план за нов граничен контролно-пропускателен пункт сред Струмяни и Берово на границата сред България и Република Северна Македония.

Чрез осъществяването на ограничения по третия приоритет се цели поощряване на интегрираното обществено, икономическо и екологично развиване, разпространение на културното завещание и повишение на сигурността в региони, разнообразни от градските. Инвестициите тук ще бъдат ориентирани към поддръжката на дребни и междинни предприятия и тяхната софтуерна рационализация, създаване на ефикасен развой по създаване на артикули, възстановяване на подвижността, създаване на интегрирани районни туристически артикули и други.

В обсега на програмата са включени областите Благоевград и Кюстендил в България и Североизточния, Източния и Югоизточния райони на Република Северна Македония, в които живеят общо близо 950 хиляди души.
Бенефициенти ще могат да бъдат гражданското общество, микро-, дребни и междинни предприятия, локални управляващи и районни структури на централната администрация, неправителствени организации, университетски, научни и обществени институции.

Предстои програмата да бъде показана в Европейската комисия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР