Със стъпването си на сцената в Пловдив португалската изпълнителка Сара

...
Със стъпването си на сцената в Пловдив португалската изпълнителка Сара
Коментари Харесай

Сара Тавареш напълни сърцата на пловдивчани

Със стъпването си на сцената в Пловдив португалската изпълнителка Сара Тавареш накара публиката да стартира да се поклаща в ритъма на екзотиката. На Античния спектакъл довечера не липсваше нищо - мелодичните акомпанименти разчувстваха публиката, а горещите ритми заразиха всички присъстващи със запаметяващ се такт.

Днес тъкмо в 7 часа Пловдив почувства по какъв начин бие сърцето на Лисабон и вдиша от спокойствието на Атлантика. За малко пловдивчани се придвижиха на няколко разнообразни географски ширини и разрешиха на страстите си да надделеят над суетата – с помощта на Сара.

Концертът притегли хора от всякаква възраст. Някои от тях споделиха пред екипа ни, че това е една от първите благоприятни условия за забавление тази година и с неспокойствие чакаха какво им е подготвила Сара.

Още при започване на концерта си номинираната за премията „ Грами “ изпълнителка показа пред публиката, че за нея това присъединяване значи доста и намира прочут сантимент в него, защото преди пандемията е изнесла последния си концерт в София. Сега след тежкото затваряне пловдивчани са едни от първите, които имаха опцията да съпреживеят музиката на Сара. От сцената тя сподели още, че се усеща благословена да е в Пловдив. Нарече концерта си „ учебно заведение “, което разрешава срещата с една друга просвета и кара сърцето й да се усеща по „ хубав метод “.

Красиви са и възприятията, които изпълнителката пресъздаде с гласа и китарата си. В музиката, която показа с всички присъстващи, любовта беше главен претекст. Сара изясни този собствен креативен избор по напълно натурален метод. В последна сметка всичко е живота се случва от обич, разясни пред публиката си тя, а на португалски думите „ обичам те “ се изричат доста мъчно.

Езиковата преграда напълно не попречи на посланията да доближат до публиката. Сара се извини, че не приказва доста по време на концерта си, само че при толкоз прочувствено наситено творчество думите не бяха нужни по този начин или другояче. Самата тя сподели пред публиката, че се показва най-добре творейки музика.

Така тя направи всички присъстващи съпричастни с импровизация отвън първичната стратегия с парче, в което изясни, че се пее за … подправен коняк. С осъществяването си сподели по извънредно приветлив метод какъв брой е значимо да се вслушваме в желанието на душите си да бъдем щастливи и да се радваме на дребните неща.

Португалката е забавен феномен в музиката и в това се убедиха всички присъстващи на Античния спектакъл. Стилът й е неповторима комбинация сред латино и африкански ритми. Умело съчетава португалската просвета с корените на предците си от Кабо Верде. Пловдивчани усетиха, че в творчеството си тя влага сърце и всеки изпят звук идва от душата й. Не е нужно да си музикант, с цел да видиш по какъв начин танцува с китарата си, до момента в който акомпаниментите пресъздават вътрешния й свят.

Тази вечер публиката на Античния спектакъл видя един извънредно комплициран реализатор, който с лекост докосна както най-нежните струни на душата, по този начин и по напълно човешки метод подсети за смисъла на хармонията в живота. Такъв е зарядът на Сара, с помощта на която Пловдив се размечта за обич и лято!

Снимка: Савина Коилова
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР