Със смяната на сезона от лято в есен идват и

...
Със смяната на сезона от лято в есен идват и
Коментари Харесай

Спрете да се тревожите за миналото

Със промяната на сезона от лято в есен идват и типичните спадове в настроението, които тази година безспорно ще станат по-изразени заради комплицираната здравна обстановка, през която прекосяваме. През октомври дните стават все по-кратки, до момента в който настъпи смяната на времето, която ни вкарва в зимната атмосфера, а през тези дни поддържането на положително отношение към бъдещето се трансформира допълнително от необходимост. Брайън Е. Робинсън, влиятелен психолог и публицист, сформира лист с действия, оповестен в Psychology Today, които можете да извършите, ако ви налегне типичната сезонна меланхолия, умножена по две тази година.

Огледайте се -  Нещо толкоз просто, едвам осъзнаеш всичко към себе си. Много пъти подценяваме неща, които виждаме всеки ден и които намираме за най-ежедневни. Ако обаче обърнем малко внимание на детайлите и погледнем тези постоянно срещани детайли с други очи, равнището ни на богатство може да се усили, без даже да видим. „ През октомври листата на дърветата падат и цветовете на пейзажа се трансформират. Дните стартират да се редуцират, по-студено е. Есенната атмосфера е най-вдъхновяваща за осъществяване на някаква артистична активност. Ако се опитате да уловите всички тези цветове, които виждате всеки ден през прозореца на лист с акварел, може да се окаже, че в теб спи някой популярен художник “, проучва Робинсън. 

Отделете време за медитация -  „ Помислете за основаването на поредност от съчетания, които притеглят вниманието ви най-малко пет минути дневно, с цел да поддържате душевен и витално равновесие. Медитацията помага да се успокои мозъка. Тя може да помогне за облекчение и понижаване на хроничната болка и на признаците на меланхолия. Също по този начин покачва имунната ви система, усъвършенства настроението и покачва продуктивността ви “, изяснява психологът. 

Опознайте себе си по-добре -  Обърнете внимание на реакциите си към неща, които ви се случват всеки ден. Когато не можете да контролирате какво се случва, предизвикайте себе си да измененията метода, по който реагирате на протичащото се. В това се крие вашата мощ “, поучава Робинсън. Визията на психолога е напълно елементарна: в случай че вместо да оплакваме протичащото се, се изправяме против него и се опитваме да реагираме на него по позитивен метод, ще сме постигнали доста повече, в сравнение с в случай че сме се предали на най-малкия симптом или индикация за усложнение. В този смисъл е доста значимо да бъдете състрадателни и положителни към себе си.

Поглед към бъдещето -  Дошло е времето да си представим какъв искаме да бъде живота ни, когато свърши пандемията. Как се виждате след няколко месеца или години? Какви стремежи бихте желали да извършите? „ Спрете да се тревожите за предишното и гледайте към бъдещето. Не можете да измененията другите, само че можете да измененията себе си “, отбелязва психологът.

Отстранете напрежението -  Понякога тъкмо тази фикс идея за бъдещето ни кара да страдаме от епизоди на стрес или безпокойствие. Най-лошото е да се окажете прекомерно обезпокоени от проблеми, които към момента не съществуват или не могат да бъдат отстранени в кратковременен проект. Преди всичко, пазете се от повтарящи се мисли, които имат негативно наличие, защото и най-сложните проблеми имат решение.

Намалете дневната скорост -  Тези пандемични времена изискват самообладание и успокоение. Може да се окажете на работа от разстояние и повече да не се постанова да бързате през половината град, с цел да стигнете до офиса в точния момент. Затова приемайте нещата. „ Прекратете забързаното си работно време и се насочете към здравословното хранене. Определете график за задания и договорете рационални периоди, които по едно и също време да понижат напрежението в работата и да подобрят вашата продуктивност “, споделя Робинсън. 

Дръжте надалеч отрицателните мисли -  Когато се случи нещо неприятно, проявете любознание, вместо да го съдите от отрицателната призма и се запитайте: „ Как мога да преодолея тази компликация по ефикасен метод и да я обърна, с цел да се възползвам? “, предлага психологът. Понякога в най-големите кризи възникват най-вече благоприятни условия. Кой знае? Ако го извършите вярно и се ориентирате, когато пандемията завърши, вие ще бъдете изцяло освежен човек. Може би всички тези тествания на ориста ще ви донесат преимущества. 

Поддържайте форма и се грижете за себе си -  Вашата физическа и психическа опозиция би трябвало да бъде висока, с цел да се преборите с несигурността на тези времена. Минете на диета без да ограничавате доста тези ястия, които харесвате, гответе повече за себе си и развивайте своята спортна страна. Ако поддържате диета с ниско наличие на калории и мазнини и се занимавате с физически извършения, ще вършиме доста повече, в сравнение с мислите за здравето си. „ Само 5 до 10 минути грижи за себе си дневно могат да оказват помощ доста за понижаване на напрежението и презареждане на батерията, както и за повишение на вашата продуктивност “, на мнение е психологът. 

Източник: elconfidencial.com

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР