Със смяната на сезона дойде време и да сменим гумите

...
Със смяната на сезона дойде време и да сменим гумите
Коментари Харесай

Как се съхраняват автомобилни гуми

Със промяната на сезона пристигна време и да сменим гумите на автомобила. Но в случай че сегашните ви гуми към момента са годни за приложимост, ще би трябвало да ги складирате на уместно място, до момента в който още веднъж пристигна ред да ги употребявате. Има ли верен и погрешен метод за предпазване на? Можете ли да ги увредите, в случай че не ги складирате по подобаващ метод?

Отговорът е, че автомобилните гуми имат потребност от малко специфични грижи, с цел да останат годни за приложимост в идващите няколко месеца. Ако ги съхранявате погрешно, рискувате да измененията характерностите им, да ги увредите, да скъсите живота им и в последна сметка да получите ненадеждни и даже рискови за автомобила ви гуми. Прочетете в идващите редове какви стъпки би трябвало да предприемете, с цел да можете да ги употребявате без проблем в идващия сезон.
Измийте ги
Вода, препарат и четка - това ви би трябвало, с цел да почистите добре гумите от насъбраните замърсявания, щом ги свалите от автомобила си. Погрижете се и за джантите. Прахът, калта и пясъкът могат да увредят гумите и да трансформират здравината им.

Оставете ги да изсъхнат добре, преди да продължите със идната стъпка.
Реклама Не ги мажете с нищо
Няма потребност да мажете сезонните автомобилни гуми с каквито и да било артикули, които дават обещание по-добро предпазване. Самият материал, от който са направени, е очакван по този начин, че да устоява на всевъзможни атмосферни въздействия и няма да се напука или повреди след измиване. От друга страна, третирането с препарати може по-скоро да редуцира живота на гумите, в сравнение с да помогне.
Опаковайте ги
Най-добрият метод да съхранявате гумите е да ги опаковате в огромна, херметически затваряща се найлонова торба. Важното в тази ситуация е торбата да е изцяло суха, както и гумата.

За тази цел може да употребявате също чували за листа или боклук. Сложете гумата вътре, изсмучете добре въздуха с прахосмукачка и залепете крепко отвора с тиксо. Така ще задържите изпаренията на маслата вътре, а праха - вън, и ще предпазите гумата от увреждане.
Сложете ги на мрачно място
Слънчевите лъчи могат да загреят гумата и да я увредят. Изберете място за предпазване, което е надалеч от директни слънчеви лъчи.
Реклама Дръжте ги на закрито
Освен че би трябвало да са надалеч от слънцето, гумите би трябвало да бъдат и на закрито. Не ги оставяйте на открито, даже в случай че са добре херметизирани и на сянка. Най-добре е да намерите хладно, изсъхнало, умерено проветрено място, където да ги складирате.

Избягвайте да употребявате за тази цел навеси или влажни тавански пространства. Най-добре сложете гумите в гаража или мазето, в случай че не са рисково студени или мокри. Ако в помещението употребявате източник на топлота, сложете гумите надалеч от него.
Пазете ги надалеч от мотори
Важно е във въздуха към гумите да няма изпарения на химикали, само че също по този начин и нараснали количества озон - той унищожава състава им. Електрическите мотори с контактни четки генерират озон при работата си, тъй че е добре в помещението при гумите да няма работещи генератори, компресори, пещи, картерни помпи и други сходни уреди.
Подредете ги вярно
И най-после: гумите би трябвало да бъдат подредени изцяло изправени, изцяло легнали или да бъдат окачени на куки. Така ще избегнете деформирането им.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР