Със скенери на пръстовите отпечатъци днес вече са оборудвани много

...
Със скенери на пръстовите отпечатъци днес вече са оборудвани много
Коментари Харесай

Какво ги очаква смартфоните със скенери за пръстови отпечатъци?

Със скенери на пръстовите отпечатъци през днешния ден към този момент са оборудвани доста смарт телефони и освен най-скъпите устройства от тази категория. Въпреки това, през идната година наклонността към съоръжение на умните телефони със скенери за пръстови отпечатъци ще има много по-впечатляващо развиване. Освен това ще се усъвършенства и самата технология, която напълно неотдавна се разглеждаше, като премиална функционалност.

На пазара се чака растеж в търсенето на смарт телефони, оборудвани със скенери за пръстови отпечатъци. Сред характерностите на флагманските устройства, тази технология последователно ще се трансформира в всеобща наклонност. Според анализатори, през 2018 година над 1 милиарда от предоставените на пазара смарт телефони ще бъдат оборудвани със скенери за пръстови отпечатъци.

Към момента, водач в доставките на смарт телефони със скенери за пръстови отпечатъци е Samsung (с пазарен дял от 12%). Веднага след нея с много впечатляващи индикатори — Apple (пазарен дял — 11%) и Huawei (пазарен дял — 8%). Това положение се следи на пазара през второто тримесечие на 2017 година, съгласно изследователската компания Counterpoint Research. Изследването е направено на 29 септември 2017 година.

Скенерите на пръстови отпечатъци към този момент стават не премиална, а общоприета хардуерна функционалност на смарт телефоните от разнообразни компании. Бързото разпространяване на тази функционалност се дължи на услугите, като цифрови разплащания и мобилно банкиране.

Директорът по проучванията на Counterpoint Research Нийл Шах отбелязва, че във връзка с съществуването на тази функционалност, в общия размер на доставките водачи са Apple и Xiaomi, а зад тях се подреждат Huawei и OPPO. По-малък дял в общите доставки заемат смарт телефоните на фирмите Samsung, ZTE и LG.

Китайските марки, предлагащи на пазара свои смарт телефони, употребяват скенери за пръстови отпечатъци като отличителна специфичност на своите артикули в разрастващите се пазари, което им разрешава да се конкурират с локалните и международни марки.

Най-новите скенери на пръстови отпечатъци към този момент са основани на ултразвук технология, която разрешава основаване на 3D-изображение на пръстовите отпечатъци, което пък е по-сигурния способ, отбелязва изследователската компания. Скенерите на пръстовите отпечатъци не се употребяват единствено за отключване на телефони и осъществяване на заплащания, само че и за ръководство на камерата, галерията и други приложения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР