Със сигурност всеки собственик на красива орхидея трябваше да се

...
Със сигурност всеки собственик на красива орхидея трябваше да се
Коментари Харесай

Домашна тор за орхидеи-само за 14 дни я накарайте да цъфне

Със сигурност всеки притежател на красива орхидея трябваше да се оправи със следната обстановка, когато обичаното му растение упорито отказва да цъфти, а има доста ярки зелени листа и пораства добре. В този случай би трябвало да помогнете на домашния си любим и да стимулирате цъфтежа му. Един от методите да извършите това е да напоявате цветето с чеснова вода .

 чесън вода за орхидеи

Всеки знае за потребните свойства на чесъна. Но не всеки знае, че е отличен помощник в грижите за разнообразни цветни растения, особено орхидеите. Чесънът усъвършенства кореновата система на цветята, подтиква растежа и оказва помощ за битката с вредителите.

Инструкции за приложимост

 чесън вода за орхидеи

Ако орхидеята твърдо отхвърля да цъфти, само че пък е здрава: интензивно растят листата и не виждате никаква диря от присъствие на вредители – то тогава имате потребност от чеснова вода.

Рецепта с чесън

 чесън вода за орхидеи

Съставки:

Вода 0.5 литра Чесън – 6 скилидки Аспирин- 0,5 таблетки.

Получаване:

Разтварят се силициновата киселина в гореща вода. Настържете чесъна или пресовайте. Когато течността се охлади, го добавете Поставете течността в стъклен буркан и по-късно я оставете да престои в продължение на 24 часа.

Как да напоим орхидеята с чеснова вода

Преди поливане разредете направената инфузия с чесъна в тази с топла вода. Поставете в съд чесновата вода, така че равнището на течността да доближи 2/3 от размера на саксията. За неприятната миризма на чесън не се тормозете, тя изчезва след няколко часа, а орхидеята получава най-хубавото от всичко, което е съсредоточено в сместа

 чесън вода за орхидеи

Този способ не би трябвало да се употребява повече от няколко пъти в месеца, както и в интервала на инертност на растенията или разцвет. Ако всичко е направено вярно, в рамките на 14 дни би трябвало да се появи ново стъбълце.

Орхидеи – извънредно красиви цветя. Ако желаете обичаното ви растение да ви зарадва с прелестните си цветове, го напоявайте с чеснова вода. Запишете тази рецепта за себе си и я изпробвайте в свободното си време, изключително, защото е елементарна и налична за всеки. И също споделете с приятелите ви!

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР