Със сигурност управлението на служебното правителство няма да бъде положителен

...
Със сигурност управлението на служебното правителство няма да бъде положителен
Коментари Харесай

Новаков:Със сигурност управлението на служебното правителство няма да бъде положителен фактор

Със сигурност ръководството на служебното държавно управление няма да бъде позитивен фактор. Служебно държавно управление ще забави България за влизане в еврозоната и за сухопътния Шенген. Мнението е на евродепутата от ЕНП Андрей Новаков.

Няма нито политическа логичност, нито смисъл за втория мандат

да се търси национална кандидатура за министър председател, разяснява евродепутатът Андрей Новаков лансираната от ПП-ДБ концепция.
„ Отговорността тук е напълно на „ Продължаваме промяната – Демократична България “, тъй като госпожа Габриел щеше да бъде един същински европейски министър-председател, който знае по какъв начин да пази ползите на България в Брюксел – и във връзка с еврозоната, и във връзка с Шенген “, разяснява той във връзка непостигнатото единодушие за държавно управление с първия мандат.
Новаков съобщи, че в ГЕРБ към момента не са почнали процедурите по номинирането на претендентите за европейските избори, тъй като на напред във времето е била вътрешнополитическата тематика с ротацията.
Избори „ 2 в 1 “ са най положителният вид, разяснява Новаков.
„ Със сигурност ръководството на служебното държавно управление няма да бъде позитивен фактор. Но става известно, че очевидно е неизбежно и може би това е моментът, в който хората, с които партнирахме в това държавно управление, би трябвало да дадат пояснения за какво се стигна дотук “, уточни той.
Във Велико Търново Андрей Новаков се включи в интернационална конференция на Националния боен университет за сигурността.

 

SafeNews напомня, че по-рано водачът на ГЕРБ съобщи в коридорите на Народното събрание, че доста е желал да има избори. От своя страна, Делян Пеевски сподели, че „ мисля, че е ясно, че отиваме на избори. Всичко друго, което се случва, е някакъв фарс и тъга. Няма смисъл. Нека всички да запазят достолепието си и да отидем да забележим какво доверие ще ни дадат хората. “

Днес Народното събрание одобри отхвърли на Мария Габриел от поста министър-председател на България. Предложението беше признато от депутатите с 226 гласа „ за “, 1 въздържал се и нито един срещу от общо 227 народни представители, присъстващи в залата. Това значи, че първият мандат остава несбъднат. След гласуването в пленарната зала конституционната процедура продължава – на ход е президентът Румен Радев.

 

Източник: БНР

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР