Със сигурност сте чували какво ли не за черния чай.

...
Със сигурност сте чували какво ли не за черния чай.
Коментари Харесай

Черният чай е полезен при отслабване! Вижте защо

Със сигурност сте чували какво ли не за черния чай. Знаете, че може да ви ободри, че в случай че прекалите с него, може да повиши ритъма на сърцето, че има потребни свойства. А чували ли сте, че от него може да отслабнете? Малко са хората, знаещи това.

Бъдете и вие от тях. Ето и няколко аргументи за какво черният чай е потребен при премахването на непотребните килограми.

Има няколко дейни съставки в тонизиращата напитка, които усилват резултата на вашата диета. Най-важните от тях са теинът, ксантинът, флавоноидите, витамините С и В.

Когато са комбинирани, тези субстанции имат мощно диуретично деяние. Специално теинът усилва клетъчния метаболизъм и храносмилането. Антиоскидантните свойства на чая, въпреки това, усъвършенстват работата на клетките и предотвратяват натрупването на мазнини.

Консумацията на черен чай понижава липидите в кръвта. Отделно от това свойството на тази напитка да забързва ритъма на сърцето усилва изразходването на калории. Това обаче не значи, че би трябвало да пиете ежечасно тонизиращата напитка. Точно противоположното – тя би трябвало да се приема с мярка. Консумацията би трябвало да е съчетана с физически извършения.

 черен чай

Все отново, в случай че към този момент сте на лека диета, потреблението на черен чай дава обещание, че в период от седем дни ще се разделите с най-малко още от 3 до 5 кг повече от плануваното. Главното изискване – би трябвало да се яде три пъти дневно, 20 минути преди хранене да се пие чаша прясно сварен черен чай без захар. В този случай общото калорично наличие на приема на храна не би трябвало да надвишава 500 калории дневно.

Важно е да се знае, че използването на тонизиращата напитка не би трябвало да е безогледна. Хора с високо кръвно налягане и анемия би трябвало доста да внимават с черния чай. Ако сте с анемия, пийте го много време след хранене, с цел да не пречи на усвояването на желязото.

Заради съдържащия се в него теин, който е еднакъв с кофеина, черният чай може да провокира бодърствуване. Други нежелани резултати са запек и стомашни киселини. Да не се пие черен чай, в случай че сте бременна или кърмите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР