Със сигурност ще последва проверка. Това е недопустимо поведение. Трябва

...
Със сигурност ще последва проверка. Това е недопустимо поведение. Трябва
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Ще проверим скандалния случай на „Дунав мост“

Със сигурност ще последва инспекция. Това е неприемливо държание. Трябва да се срещна с детайлите по случая. Въпросът е да се види въпросът с заплащането. Човекът евентуално е желал да заплати с карта. В администрацията на всички места би трябвало да одобряват заплащания с карта. На доста места това към този момент е реалност ". Така новият министър на електронното ръководство Божидар Божанов разяснява в студиото на „ Здравей, България ", скандалният клип с жестоко отношение от страна на чиновници на администрацията към преминаващи „ Дунав мост ".

Той изясни и някои от новите цели, над които ще работи по време на мандата си. „ Личната карта няма да бъде отстранена, тя ще остане и като пластика ", успокои министърът. „ Хората не би трябвало да се тормозят, че би трябвало да имат смарт телефон за задачата. Но с цел да се идентифицираме електронно, т.е. когато сме пред компютър и желаеме да употребяваме електронни услуги, идентификацията ще може да стане през телефона. Така не се постанова да разполагаме с електронен автограф или ПИК ".

По думите му електронната персонална карта ще има единствено един идентификатор. „ Всички останали данни са в централизираните регистри на страната ", увери Божанов.

„ Отпадането на удостоверенията е един от целите, които са залегнали в съдружното съглашение. В момента жителите са куриери на администрацията. Това са документи, за които ние си знаем, страната може по длъжностен път да събере тази информация ", уточни той. И посочи: „ Идеята е администрацията да не ни занимава със себе си ".

Според него няма да има проблем със отбраната на персоналните данни на жителите. „ Има няколко гаранции за това. На първо място всеки достъп до наши персонални данни се записва - кой чиновник и каква информация е направил. Дори ще може да получите уведомление по определен от вас канал за връзка ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР