Със сигурност ще останете изненадани, след като научите за някои

...
Със сигурност ще останете изненадани, след като научите за някои
Коментари Харесай

За какво още може да използваме микровълновата фурна, освен за затопляне на храна

Със сигурност ще останете сюрпризирани, откакто научите за някои потребни функционалности на микровълновата фурна. Може да я употребявате освен за стопляне на храна и питиета.

1. За бързо печене на ядки

Сложете половин чаена лъжичка слънчогледово олио в паница, изсипете върху нея чаша ядки, разпределете ги отмерено и ги оставете в микровълновата фурна за 3-8 минути.

2. За разчистване на кухненски гъби

За да почистите и дезинфекцирате гъбата за миене на съдове, намокрете я, изцедете я и я поставете в микровълнова фурна за няколко минути. Всички нездравословни микроорганизми ще бъдат отстранени след тази процедура.

3. За унищожаване на влагата от чипса

Ако обичаният ви чипс се е овлажнил, защото сте не запомнили пакета отворен, изсипете го върху хартия и го сложете в микровълновата печка.

4. За разчистване на дъските за рязане

За да почистите дъска за рязане, втрийте половинка лимон от двете ѝ страни, след което я поставете в микровълновата за минута.

5. За по-бързо подготвяне на омлет

Омлетът може да се готви освен на котлона, само че и в микровълновата и ще стане не по-малко апетитен. Освен това ще се сготви доста по-бързо.

Смесете нужните съставките, изсипете ги в купа и я поставете в микровълнова фурна за 45 секунди на умерена температура. След това я извадете, разбъркайте и върнете за 2-3 минути във фурната.
 Кои са храните, които не би трябвало да слагаме в микровълновата фурна Кои са храните, които не би трябвало да слагаме в микровълновата фурна
Микровълновата фурна е несъмнено улеснение в актуалния живот със забързан темп и иновация в областта на бързото хранене. С нея за мину...

6. За рязане на лук без сълзи

За да нарежете лука без сълзи, поставете го в микровълновата за половин минута преди рязане.

7. За подготвяне на домакински микс от сушени зеленчуци и подправки

Ако желаете да приготвите домашна суха фалшификация, поставете определените зеленчуци и билки върху картонена паница или хартия за печене, изсушете ги в микровълновата фурна за 2-3 минути, обърнете ги и ги изсушете още веднъж. Повторете процедурата, до момента в който изсъхнат изцяло.

8. За по-лесно белене на чесъна
 Храните, които НЕ бива да поставяш в микровълновата Храните, които НЕ бива да поставяш в микровълновата
Микровълновата печка е незаместим инструмент в кухнята в наши дни, тъй като оказва помощ за бързо и елементарно затопляне и топене на храната....

За да улесните беленето на чесъна, поставете главата в микровълнова фурна и задайте стратегия на междинна мощ за 15 секунди.

9. За връщане мекотата на твърдия самун

Ако хлябът е пресъхнал, не бързайте да го изхвърляте. Увийте го с мокра хартиена забрадка и го сложете в микровълнова фурна за 10 секунди на оптималната мощ.

10. За по-бързо готвене на фасул и леща

Приготвянето на варен фасул и леща изисква авансово накисване във вода за най-малко 6 часа. Ако не разполагате с това време, може да разчитате на микровълната фурна.
 Лесни трикове за разчистване на микровълнова фурна Лесни трикове за разчистване на микровълнова фурна
Микровълновата фурна е скъп асистент в кухнята, само че се цапа извънредно бързо. Топленето на разнообразни храни води до мазни пръски и петн...

Сложете варивата в дълбока купа, прибавете щипка сода за самун и я оставете в микровълновата фурна за 10 минути. След това ги оставете за още половин час във вода. 

11. За по-лесно белене на доматите и прасковите

За да обелите по-лесно домати или праскови, сложете ги в микровълновата фурна за половин минута. След това изчакайте още няколко минути - кората ще се отдели без изпитание.

12. За изстискване на по-голямо количество сок от лимона

Преди да изцедите лимонен сок, сложете лимона в микровълновата фурна за 10-20 секунди - по този начин ще стане по-сочен.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР