Със сигурност ще има къде да се лекуват хората, болни

...
Със сигурност ще има къде да се лекуват хората, болни
Коментари Харесай

Новият шеф на Александровска болница разкри най-голямата опасност при К-19

Със сигурност ще има къде да се лекуват хората, заболели от COVID-19. Това съобщи за Нова тв доцент доктор Димитър Буланов, новият шеф на Александровска болница.

"За мен е предизвикателство да съм новия шеф на болница, който е с доста огромен брой кревати, функционалности, лидерски позиции и одобрен учебен център ", съобщи той във връзка новия си пост.

"Времето при започване на март бе доста забавно. Това бе изненада за цялата страна, всички лекари и целия свят. Болницата трябваше доста бързо и дейно да се реорганизира и да сътвори структури за изолираност и лекуване на пациенти с К-19 ", посочи доктор Буланов.

По думите му тогава е трябвало да се потуши ескалиралото напрежение, суматохата, зародила в света, неяснотата, неналичието на логаритми за лекуване и прочие

"Сега е по-различно. Ние успяхме да създадем лечебен логаритъм, който докара до излекуването на над 98% от пациентите. Навреме приложено, лекуването дава доста положителни резултати. Когато има организъм, авансово повреден от други заболявания, комбиниран с преклонна възраст, рисковете са по-големи ", съобщи медикът.

"Големият проблем на всяко лечебно заведение като се изключи инфекциозните отделения, е казусът с изолацията и карантинните интервали, които следват ", посочи той.

"Особеното при този вирус е, че той доста настойчиво се популяризира в разнообразни климатични сезони, мокрота и температури. Ако би трябвало да проучваме данните по медицински метод, ще забележим, че заболеваемостта в някои райони последователно понижава. Това да не ни успокоява обаче, тъй като на този стадий изрично прогнози не могат да се създадат ", съобщи доктор Буланов.

"Хората да пазят себе си със съзнанието, че пазят себе си ", заключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР