Със сигурност ние не подкрепяме увеличаване на правомощията на президента,

...
Със сигурност ние не подкрепяме увеличаване на правомощията на президента,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не подкрепяме увеличаване на правомощията на президента

" Със сигурност ние не поддържаме увеличение на пълномощията на президента , изключително в избирателен интервал. Не поддържаме изземване на самодейността на Народното събрание. Ако става дума за това кой ще подписва указа, това не е проблем, само че в границите на дебата ще пазиме централната роля на Народното събрание ". Това заяви пред БНР Христо Иванов, ръководител на ПГ на " Демократична България ", по отношение на импортирано от " ИТН " (ИТН) предложение в Изборния кодекс, съгласно които президентът да назначава членовете на ЦИК.

По думите на съпредседателя на  " Демократична България " към Има Такъв Народ би трябвало да бъде фокусиран опитът този парламент да излъчи " ръководство на смяната ":

" Не можем да приказваме за безусловна поддръжка. Нашето изискване е в действителност това да бъде държавно управление на смяната, което да има потенциала и персоналния състав, който да осъществя тази смяна.... Ще подходим градивно и доброжелателно. Надяваме се да не ни се постанова да излъчваме министри в това държавно управление. Но да не избързваме, да забележим, в случай че въобще ни бъде поискана такава поддръжка ".

Според Иванов политическите сили към този момент са " на полусъединител на нова предизборна акция " .

Интервюто на Явор Стаматов с Христо Иванов в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.

 Христо Иванов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР