Със сигурност не са 1,7 млн. българи, които живеят от

...
Със сигурност не са 1,7 млн. българи, които живеят от
Коментари Харесай

Хампарцумян: Очаквам цените да се запазят, а доходите да ги догонят

Със сигурност не са 1,7 млн. българи, които живеят от минимална заплата. Има сив бранш, който е сред 30 и 40 %. Т.е. има един куп хора, които взимат минимална заплата, само че взимат в допълнение още толкоз, а от време на време и повече. 

Това разяснява пред Нова тв Левон Хампарцумян.

Другото е, че в дребен пазар като нашия един импорт би балансирал нещата. Не може просто да притиснеш пазара. Вижте какво стана с медикаментите. Хвалехме се, че при нас са най-евтини и най-после те изчезнаха. Така че внимателно би трябвало да се борави. Всички регулации би трябвало да се създадат в интерес на пазара и да постигнеш добра продуктивност на труда, уточни той.

Много мъчно е да се каже какъв брой пари ти трябват, с цел да живееш, тъй като има разлика сред цената на живеенето в София и в някакво малко градче, изясни Евгений Кънев. 

Наистина ние нямаме ефикасния пазар, който е в Еврозоната. Газа и петрола са главните фактори, които бутат цените нагоре. Трябва да се съпоставя цената на горивото у нас с това, което е в другите страни, уточни той.

В момента е времето да се вдигне акциза на петрола. Така ще се вдигнат заплатите, добави Кънев. 

В целия свят и в Европа предсказанията за зимата и инфлацията се оказаха пресилени. Не се чака никаква криза, инфлацията затихва, посочи Хампарцумян.

Сега чакам цените да си запазят равнищата, а приходите ще стартират да вървят нагоре, с цел да ги догонят, добави той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР