Със сигурност мнозина са чували за мъничките апартаменти в Япония,

...
Със сигурност мнозина са чували за мъничките апартаменти в Япония,
Коментари Харесай

Какво е да живееш в Токио в малък апартамент от 8 м2

Със сигурност мнозина са чували за мъничките жилища в Япония, където има задоволително място единствено за легло, а всичко належащо е окачено на стените. Разбира се, не всички японци живеят по този начин. Има по-големи жилища. Например, по локални стандарти, да станете притежател на къща с повърхност от 8 м2 е триумф, изключително в случай че човек преди малко е дошъл, с цел да завладее тази невероятна страна.

Но макар сложните условия на живот, Япония продължава да притегля освен туристи, само че и искащите да останат тук за непрекъснато престояване.

Животът в дребен апартамент

Момиче на име Ема живее в мъничък апартамент в Токио. Въпреки това тя въобще не тъгува и с наслада показва, че с две ръце елементарно може да стигне до две разнообразни стени. Първият етаж на къщата на Ема заема единствено 8 м2 и това не е една стая, а като цяло целият първи етаж.

 

Първи етаж

Екскурзията си у дома Ема стартира със общоприетата традиция. Влизайки в японска къща, би трябвало да свалите обувките си. Това се дължи на обстоятелството, че в японската просвета, макар размерите на жилището, всички, влизащи в него, би трябвало да почитат къщата.

Дрехите на момичето се съхраняват в дребен долап. Ема признава, че дребното пространство просто не й разрешава да си купува доста облекла. Тя употребява най-рационално всеки сантиметър от пространството. Например, поставила е спомагателна мини фурна върху микровълновата, а Ема има няколко сходни пирамиди в къщата си. Освен това предметите би трябвало да бъдат крепко закрепени, тъй че по време на земетресение цялата техника да не пада на пода.

Тук  има и работно бюро с преносим компютър. Въпреки обстоятелството, че Ема избира да купува единствено най-необходимото за къщата, тя не се отхвърля и от растенията. Те придават уют на къщата й.

Кухня

Също по този начин на първия етаж се намира кухнята, в случай че може по този начин да се назова. Всъщност това е просто мивка, печка, под която има доста дребен ледник и дребен долап.

Когато готви, Ема слага дъската за рязане на мивката и приготвя всичко, от което се нуждае.

Тъй като физически не може да се постави маса за хранене, момичето си откри друго място. Тя сяда на пода, обляга се с тил към една от стените и с краката опира в хладилника. На коленете си поставя дребна масичката, предопределена за легло, и си хапва, наслаждавайки се на гледката зад стъклената врата, където се намират балконът и прилежащата постройка.

Самата Ема назовава това място на пода „ дребен парадайс “. Самият балкон е по-малък  от 1 м2. Тук тя си е направила дребна оранжерия от няколко рафта с цветя.

Баня

Всичко тук също е в японски жанр. Мивка, а до нея – душ. Когато Ема за първи път влезе в този апартамент, тя не можеше да разбере къде е тоалетната. Оказа се, че мивката се мести встрани, а под нея се намира заветната тоалетна.

Втори етаж

На втория етаж има спалня. Въпреки това, можете да видите единствено тъничък матрак, постелен на пода, тъй че е мъчно да се назова пълностоен втори етаж.

Единственото, за което момичето съжалява, е, че в жилището няма място за танци, тъй като просто ги обожава. Но всичко това са дреболии. Ема се държи положително и оптимистично. Тя въплъти фантазията си и се реалокира в Токио. Въпреки обстоятелството, че е принудена да живее в миниатюрен апартамент, Ема се радва на всеки един ден.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР