Със сигурност има как да се състави коалиционно правителство, но

...
Със сигурност има как да се състави коалиционно правителство, но
Коментари Харесай

Никола Минчев, ПП: Не сме избрали премиер все още. Ще предложим правителство на малцинството

Със сигурност има по какъв начин да се сформира съдружно държавно управление, само че не и с другата съществена политическа групировка - ГЕРБ-СДС. Убедени сме, че ще реализираме първото място, с цел да имаме самодейността в 49-тото Народно събрание. Ще предложим кабинет, който ще бъде с задоволително добра експертиза, надяваме да се срещне поддръжка. Не имам вяра изключително в експертен кабинет, във всеки един кабинет има специалисти, по-скоро ще предложим държавно управление на малцинството. Не сме избрали министър председател към момента. Това сподели за " Офанзива " Никола Минчев от " Продължаваме Промяната ".

 

По думите му целите на Политическа партия са за интервал от 4 години. " Най-вероятно през май ще бъде признат бюджет за 2023 година 50 милиарда са парите, които чакаме под формата на средства по ПВУ и Оперативна програма за 5 години. Не се тормозим от събаряне на кабинета, само че това носи последици, тъй като няма опция, хвърля страната в рецесия. Не мисля, че партиите биха си разрешили да смъкват едно държавно управление току така, в случай че няма какво да предложат ", уточни той. И разкри кои са допирните точки на Политическа партия с другите партии. 

 

" Позицията на България в еврозоната и в Шенген, по правосъдната промяна, по отношението към войната в Украйна - съществени точки, по които може да се види с кого Политическа партия има идентични позиции. С Българска социалистическа партия се появиха много тематики, по които имаме диаметрално противоположни позиции - въвеждане на еврото от 2024 година, отношението към войната в Украйна. Борбата с корупцията също е съществена тематика, по която на доктрина имаме идентитет с ГЕРБ-СДС, само че е значимо да се види в последните години какви са били позициите им ", счита Минчев. 

 

Той е безапелационен, че Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се оправи с високите цени и непазарните практики. " Тя обаче не е известна като работещ орган. Категорично той би трябвало да бъде реформиран ", означи той. Ако има задоволително средства, Политическа партия ще подкрепи 940 лв. да бъде минималната заплата. 

 

Според него поръчка на ГЕРБ за поддръжка на правосъдната промяна не е задоволителна, а подействията им в пленарната зала ще проличат желанията. " Моделът, импортиран в Министерски съвет, който е и на Демократична България за следствие на основния прокурор, може и да е еднакъв с импортирания от ГЕРБ преди 2 години. Не може обаче да има човек, който е настрана от системата и да бъде на новия пост. Затова се назначава арбитър. Поради самата Конституция е мъчно да се вкара механизъм за следствие, тази нова фигура би трябвало да е оптимално самостоятелна ", разяснява Минчев. 

 

Той счита, че може да бъде обещано в допълнение въоръжение на Украйна, стига това да подхожда на опциите на българската защита. ''Не мога да приема позицията на президента, че това значи удължение на войната. Няма по какъв начин да мислим, че агресорът ще завоюва. Важно е да се помогне, това е значимо за позиционирането ни на външнополитическата сцена ", акцентира той. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР