Със съвместна инициатива ОДМВР-Сливен, Българският червен кръст и Регионалната здравна

...
Със съвместна инициатива ОДМВР-Сливен, Българският червен кръст и Регионалната здравна
Коментари Харесай

Пътна полиция, БЧК и РЗИ с акция за по-добра информираност на водачи и пешеходци


Със взаимна самодейност ОДМВР-Сливен, Българският червен кръст и Регионалната здравна ревизия в Сливен се включиха в отбелязване на Националния ден за сигурност на придвижването. За пета поредна година на 29 юни с разнообразни събития и начинания се напомня на водачите на моторни транспортни средства и на пешеходците да бъдат виновни към своята персонална сигурност и сигурността на останалите участници в придвижването. Датата е определена целеустремено - преди началото на лятната почивка за децата и преди увеличение на трафика през месеците юли и август. 

Днес преди обед на един от най-натоварените булеварди в град Сливен екип на бранш " Пъна полиция ” към ОДМВР-Сливен дружно с представители на БЧК и РЗИ организираха взаимна акция, при която се направиха инспекции на водачите на МПС за потребление на предпазни колани и инспекции с техническо средство за приложимост на алкохол. Анелия Турсунлийска и доброволци от Българския червен кръст раздаваха на водачите флаери с информация за безвредно държание на пътя и разясняваха вредата от използването на алкохол при шофиране. Материалите са направени и предоставени от Регионалната здравна ревизия в Сливен. Техните представители доктор Рени Дариткова шеф на Дирекция " Обществена здраве ” и  основен специалист Магдалена Славова имаха специфични награди за изрядните водачи. Не липсваха и извършители. По време на акцията полицейските чиновници написаха 4 акта за неизползване на обезопасителни  колани и връчиха на двама водачи електронни фишове за скорост, като единият е на стойност 600 лв.. Пробите за приложимост на алкохол на всички тествани по време на акцията бяха негативни. 

Целта е на днешния ден да се насочи вниманието на обществото към проблемите на безвредното напредване и нуждата от спазването на разпоредбите. Повишеното внимание, спазването на скоростта и виновното държание на водачи и пешеходци е в основата за понижаване на пътнотранспортните катастрофи и в множеството случаи избавя човешки живот.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР