Със или без дистанционното обучение 20% от учениците в България

...
Със или без дистанционното обучение 20% от учениците в България
Коментари Харесай

20% от учениците не ходят редовно на училище

Със или без отдалеченото образование 20% от учениците в България не вървят постоянно на учебно заведение. Това разяснява пред Нова ТВ министърът на образованието Красимир Вълчев. Става дума за възпитаници, за чийто родители образованието не е особена полезност. По думите му в сегашната изключителна обстановка за тях не престават да се поставят огромни старания - учители дават задачи по телефона, посредници разнасят копирани материли по домовете, които по-късно би трябвало да се върнат попълнени и така нататък

Министър Вълчев за следващ път похвали системата, че за 3 дни е съумяла да стартира с отдалечено образование. Според него то е стартирало сполучливо, макар че има още благоприятни условия за възстановяване, като единствено 10% от учениците не са обхванати в тази форма на образование в електронна среда заради липса на компютри. За тях ще се подхващат самостоятелни решения - да вземем за пример да отучват през уикендите или през юни, както и ще се пренасочат средства от план " Подкрепа за триумф " по оперативна стратегия " Наука и обучение ".

Министърът повтори, че нулева година няма да има , защото 60% от образователния материал към този момент е взет. " Дистанционното образование ще бъде приравнено на присъствено образование. Работните дни на учителите също ще бъдат приравнени на такива. Ако се наложи, доста бързо ще се приспособяваме за смяна на датите за изпитите ", съобщи той. Според неговите прогнози в случай че учебните заведения останат затворени до 13 или до 20-ти април, няма да се наложи отсрочване на датите за изпитите . Ако продължат и по-късно да са затворени, " не е невероятно отсрочване “.

Според него обстановката е най-трудна с учениците в 12-ти клас, защото на тях им следва кандидатстване във висши образователни заведения. „ В момента обменяме информация с министрите на образованието на другите страни. Всички са внимателни да вземат такова решение, защото това изисква и координиране с висшите учебни заведения. Убеден съм, че те също ще отсрочат приема “, уточни Вълчев.

Преди дни в писмо до учебните шефове министърът ги уведоми, че най-вероятно неприсъствената форма на образование ще продължи до 13-ти април. Днес той уточни, че евентуално заповедта за това - на здравния министър, ще излезе през днешния ден.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР