Със 73 гласа "за", три - "против" и 15 "въздържал

...
Със 73 гласа "за", три - "против" и 15 "въздържал
Коментари Харесай

Парламентът одобри приватизацията на обособени части от ВМЗ-Сопот

Със 73 гласа "за ", три - "против " и 15 "въздържал се " Народното събрание утвърди предлагането на Министерския съвет за приватизация на обособени елементи от имуществото на "Вазовски машиностроителни фабрики " ЕАД-Сопот (ВМЗ-Сопот).
Според вносителя задачата е да се раздържавят обособени елементи по три систематизирани позиции от ВМЗ ЕАД Сопот, заради отпаднала нужда от тях за осъществяване на индустриалната и комерсиалната активност на сдружението. Същите не се употребяват и са нужни спомагателни разноски за тяхната поддръжка, се показва още в претекстовете.
"Вазовски машиностроителни фабрики " ЕАД-Сопот е включено в така наречен забранителен лист от Закона за приватизация и следприватизационен надзор. Раздържавяването на обособени елементи от неговото имущество се прави от Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор след взимане на решение за това от Народното събрание по предложение на държавното управление.
Става думи за над 1000 дка застроени площи с предопределение "промишлена постройка ", складови бази, почивна база "Чевира " в землището на село Старосел, дървопроизводствени площи.
Димитър Александров (ГЕРБ) дефинира решението като вярно. Когато един парцел не се поддържа, неговата стойност пада, сега цените на парцелите са на доста положително равнище, изясни той. Ако бъде осъществена договорката, евентуалният нов притежател ще развие активност, което значи доходи за страната, счита депутатът.
Йордан Апостолов от Обединени патриоти изиска процедурата да бъде първо пусната на очевиден търг.
От КРИБ и КНСБ поддържат решението и го правят оценка като потребно за българската стопанска система. БТПП счита,че показаните документи не са задоволителни, с цел да се направи преценка за целесъобразността на акта, осведоми в отчета си по плана икономическата парламентарна комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР