Със 70 на сто се е увеличил броят на туристите

...
Със 70 на сто се е увеличил броят на туристите
Коментари Харесай

Министър Балтова: Туристите по морето това лято са със 70% повече от миналото

Със 70 на 100 се е нараснал броят на туристите по морето спрямо предходната година, заяви в курорта " Златни пясъци " министърът на туризма Стела Балтова. Тя дефинира сезонът като динамичен, нелесен и много къс.

По данни на Министерството на туризма броят на гостите до края на август е 3,7 милиона души, от които 1,4 милиона са чужденци. Най-много са били летовниците от Румъния, като при тях нарастването е 103 % спрямо лято 2020. Нарастване има и при гостите от Полша, Германия, Украйна, Чехия.

Снимка: Ладислав Цветков

Държавата ще продължи да поддържа този бранш, защото той е лицето на България, сподели министърът на туризма Стела Балтова. Тя посочи, че по втората фаза от схемата за подкрепяне на туроператорите има излишък от 5,1 милиона лв., като се търсят най-хубавите разновидности по какъв начин бизнесът да се възползва от средствата.

Подкрепа ще продължат да получават и екскурзоводите, сподели Балтова, само че уточни, че първо би трябвало да бъде конкретизирано кои от тях фактически работят.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
Тя заяви, че по линия на Европейски Съюз следва да бъдат доставени 1,5 милиона антигенни проби, които ще бъдат разпределени в РЗИ-та в страната. Тестовете ще бъдат в помощ на пътуващите българи.

Очакванията за идния зимен сезон са умерено оптимистични. Според министър Балтова проблем за сектора ще бъде нарастването на цената на тока, защото по-трудно ще се образуват пакетите за туристите, изключително от притежателите на лифтове и машините за произвеждане на неестествен сняг. Ще бъде належащо и нараснало внимание при организацията на превозването на туристите с лифтове, защото има скупчвания на хора, заключи Балтова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР