Със 154 гласа за депутатите подкрепиха кандидата на ПП-ДБ за

...
Със 154 гласа за депутатите подкрепиха кандидата на ПП-ДБ за
Коментари Харесай

Кой е Борислав Белазелков, избран за конституционен съдия

Със 154 гласа " за " депутатите поддържаха претендента на ПП-ДБ за парламентарен арбитър Борислав Белазелков.

Той събра поддръжката на Политическа партия – Демократична България, ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи.

Борислав Белазелков е роден на 16 май 1956 година в София. Завършва „ Право “ през 1981 година в  СУ “Св. Климент Охридски ”. Започва работа като съдия-изпълнител при Софийския областен съд през 1984 година, а две години по-късно става арбитър и остава подобен до края на кариерата си.



От 1992 година за две години той е арбитър в административното поделение на Софийския градски съд, а от 1994 година до 1999 година е в комерсиалното. Над 22 години е арбитър във Върховния касационен съд. През май 2021 година се пенсионира като Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет го отличи със служебна признателност и грамота, „ персонален почетен знак първа степен – златен “ и 1000 лв. като реши да предложи на президента да го награди и с медал „ Стара планина “.

Борислав Белазелков има забележителен принос за промените в насилственото осъществяване , в комерсиалната регистрация и за голям брой промени в гражданския развой. Бил е ръководител на Съюза на съдиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР