Със 133 или 44 процента са намалели кражбите за година

...
Със 133 или 44 процента са намалели кражбите за година
Коментари Харесай

С 44% са намалели кражбите за година в област Разград

Със 133 или 44 % са намалели кражбите за година в област Разград, сочат данните от доклада на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, възложен на медиите.

През предходната година записаните обири в района са били 169, а година по-рано - 302. Най-много обири - 56 или 33 на 100 от всички регистрирани през 2020 година, са осъществени в регионалния град Разград.

Намаление през годината има както на домовите и взломните обири, по този начин и на кражбите от магазини и търговски обекти и на части и движимости от МПС. Двойно обаче по отношение на 2019 година са нарастнали джебчийските обири. Разкритите през отчетния интервал обири са 78 или 46,15 %. Грабежите са шест, като четирима от причинителите са разкрити. През отчетния интервал в региона няма осъществени въоръжени грабежи и такива по основни пътища.

От общо записаните 996 закононарушения в област Разград през миналата година са разкрити 632 или 63,45 на 100. Структуроопределящи и за предходната година остават общоопасните закононарушения.

Средата за сигурност и динамичността на престъпността през 2020 година беше обусловена от въведеното изключително състояние и наложените ограничаващи ограничения, което даде своето отражение в динамичността на закононарушенията, регистрират още от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР