Със 103 гласа „за” и 131 „против” депутатите отхвърлиха вота

...
Със 103 гласа „за” и 131 „против” депутатите отхвърлиха вота
Коментари Харесай

Правителството оцеля след първия вот на недоверие


Със 103 гласа „ за” и 131 „ против” депутатите отхвърлиха вота на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов за неуспеха в политиката за противопоставяне на корупцията, съобщи БГНЕС. Нямаше въздържали се. „ Вотът е неуспешен”, разгласи Цвета Караянчева.

Преди гласуването на вота в декларация от името на група Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия съобщи, че ниският рейтинг на Народното събрание се дължи както на /без/ действието на самите депутати по значими за обществото проблеми, по този начин и на отсъствието на премиера от дебатите по вота и от гласуването, което уронва престижа наНародното заседание. Отсъствието на Бойко Борисов унижава Народното събрание, оценката на президента е вярна, добави Жаблянов.

Също в декларация Цветан Цветанов от ГЕРБ съобщи, че е било обвързване на ръководителя на Народно събрание да се опълчи на опитите на президента да урони престижа на българския парламент. Във вчерашните изявления ние не чухме нищо за неговата полза през последната една година, сподели Цветанов във връзка думите на президента и последвалата позиция на Цвета Караянчева. Премиерът Борисов извършва уговорките си във връзка българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи Цветанов във връзка настояването министър председателят да участва в пленарна зала. В 10 часа ние ще създадем трибунка, на която ще изразим и мнението си на всичко това, което в последните дни се тиражира от Българска социалистическа партия, заяви Цветан Цветанов.

След гласуването водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки съобщи, че този избор е почнал като неправилен и е приключил като безсрамен. Вчера сътрудник от ПГ на Българска социалистическа партия си разреши да наскърбява единствената партия и ПГ, която по никакъв метод не е забъркана в корупция, далавери, като я назова безнадеждна, акцентира Марешки. По-лошото е, че сподели, че единственият метод с цел да успее този избор на съмнение е, че ще разчитат на ПГ на Оперативна програма. В предни парламенти ги наричахте националисти и фашисти, на тези на които през вчерашния ден и оня ден си разрешиха да приказват за ваши сътрудници обидно, на тях ли разчитате, попита Марешки. Това ли е равнището, на което разчитате? Нека се обърнем към същинските полезности и морала, към некорумпираността, прикани Марешки.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР