Сърцето ми казва, че не можем да изоставим Украйна.Това каза

...
Сърцето ми казва, че не можем да изоставим Украйна.Това каза
Коментари Харесай

Петков пред Политико: Сърцето ми казва, че не можем да изоставим Украйна

Сърцето ми споделя, че не можем да изоставим Украйна.

Това сподели Кирил Петков в изявление за европейската версия на " Политико ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Петков е икономист, учил в Харвард и ново лице в политиката, споделя изданието. Той закупи популярност в България предходната година, борейки се против корупцията, преди да основе своята групировка " Продължаваме промяната " и да стане министър председател – тъкмо сега, когато Русия усилваше заканите си против Киев и струпваше войски по границите на Украйна, отбелязва медията.

Сред страните членки на Европейски Съюз България в исторически проект е имала някои от най-тесните връзки с Москва, показва " Политико ".

" Тези дни завършиха ", декларира Петков. " България към този момент не е мека страна, която работи единствено като балансьор ", споделя той и добавя: " Искаме всички да виждат България като мощен член на НАТО, член на Европейски Съюз, който не се стреми да минимизира рисковете, не е непредсказуем, има единна позиция ".

Българският министър председател отхвърли концепцията за сфери на въздействие, при която по-големи страни като Русия получават правото да постановат де факто буферни зони оттатък своите граници.

" Наистина не одобрявам концепцията някой да вземе картата на Европа и, като чертае с писалка, да каже, че това може да се случва дотук ", съобщи Петков.

Министър-председателят съобщи, че в алегоричен проект би подкрепил още през днешния ден започването на договаряния за участие на Украйна в Европейски Съюз.

Но въпреки България до момента да е заставала напълно зад всички наказания против Русия, Петков изяснява пред " Политико ", че би трябвало да регистрира политическите настроения в родината си. Той признава, че за София би било мъчно да се причисли към съдружниците, изпращащи оръжия на Украйна.

Петков не поддържа и концепцията за определяне на зона, неразрешена за полети, над Украйна. Освен това той не може да поеме и ангажимент за налагане на наказания за съветския нефт заради енергийната взаимозависимост на България от Москва.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР