Сърдечно и зареждащо с положителна енергия бе посрещането на вицепремиера

...
Сърдечно и зареждащо с положителна енергия бе посрещането на вицепремиера
Коментари Харесай

Габриел отбеляза Деня на независимостта с българската общност в Ню Йорк

Сърдечно и зареждащо с позитивна сила бе посрещането на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел от представителите на българската общественост в Ню Йорк. Поводът бе честване дружно на Деня на Независимостта 22 септември. Срещата се състоя в Генералното консулство на България в Ню Йорк. Десетки българи, непрекъснато живеещи в града се включиха в събитието, алегоричен хазаин на което бе генералният консул Ангел Ангелов. На него участваха и дипломат Лъчезара Стоева, непрекъснат представител в Постоянното посланичество на Република България към Организация на обединените нации и Красимира Бешкова, зам.-постоянен представител. В срещата се включи и зам.-министъра на опазването на здравето доцент Михаил Околийски.


В началото генералният консул Ангел Ангелов благодари на вицепремиера Габриел за самодейността за организирането на срещата. Вицепремиерът поздрави присъстващите за националния празник. „ Този празник би трябвало да бъде все по-уважаван и отбелязван, той е резултат и от напъните на дипломацията. В днешния свят на спорове и провокации, дано носим духа на предците ни, тъй като независимостта значи да се гордеем с историята си и да сме

свободни “, сподели Мария Габриел.


Тя съобщи, че се радва, че срещата се провежда в годината, в която означаваме 120 годишнина от установяването на дипломатически връзки със Съединени американски щати. Вицепремиерът уточни, че в понеделник, 25 септември, след близо три години, във Вашингтон ще се организира втората сесия на стратегическия разговор България-САЩ и показа главните тематики, които ще бъдат обсъждани - поддръжката за Украйна, противодействието на дезинформацията, върховенството на закона, задълбочаването на съдействието в стопанската система, енергетиката, защитата, разширението на двустранните връзки.


Мария Габриел уточни също, че измежду целите в работата ѝ като вицепремиер и министър на външните работи е необятното разпространение на културно -историческото завещание на България и поддръжката на българската просвета, нововъведенията и включването на младежите във вземането на значимите за страната ни решения. „ България има капацитет да се трансформира в иновационен хъб, в този момент е моментът за това “, акцентира вицепремиерът.

„ Заедно можем да напишем новата българска история на триумфа, а за това е значимо и включването на хора като вас, които виждате България извън, само че я носите в сърцата си. С обединени старания, дружно, можем да работим, с цел да пребъде България “, сподели Мария Габриел.

Събитието продължи в неофициален формат, като всеки от присъстващите имаше опция персонално да беседва с вицепремиера и да показа своите усещания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР