Сърдечните заболявания - миокардит и перикардит - трябва да бъдат

...
Сърдечните заболявания - миокардит и перикардит - трябва да бъдат
Коментари Харесай

ЕС иска американската ваксина на Новавакс“ да съдържа предупреждение за опасни странични ефекти, свързани със сърцето

Сърдечните болести - миокардит и перикардит - би трябвало да бъдат посочени като нови странични резултати в информацията за продукта

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) предлага имунизацията против КОВИД-19 на "Новавакс " да бъде съпроводена от предизвестие за опцията от два типа инфектиране на сърцето, което е още една спънка за препарата, който до момента не е съумял да получи необятно разпространяване, заяви Ройтерс, представен от.

Сърдечните болести - миокардит и перикардит - би трябвало да бъдат посочени като нови странични резултати в информацията за продукта – "Нуваксовид " (Nuvaxovid) - въз основа на дребен брой докладвани случаи, съобщи през днешния ден ЕМА.

"Новавакс " съобщи, че няма опасения за сърдечни възпаления по време на клиничните изпитвания на "Нуваксовид " и че ще бъдат събрани повече данни, като добави, че най-честата причина за миокардит са вирусните инфекции.

"Ние ще работим със съответните регулаторни органи, с цел да подсигуряваме, че информацията за продукта ни е в сходство с общото ни пояснение на постъпващите данни ", добави разработчикът на ваксини от Съединени американски щати "Новавакс ".

През юни Американската организация за храните и медикаментите означи, че има риск от инфектиране на сърцето от имунизацията на "Новавакс ".

Преди това миокардитът и перикардитът бяха разпознати като редки странични резултати, следени най-вече при млади мъже, имунизирани с новаторските ваксини с иРНК технология, създадени от "Модерна " и "Пфайзер "/ "Бионтех ", като по-голямата част от засегнатите от тези резултати се възвръщат изцяло.

Днес ЕМА съобщи, че е поискала от "Новавакс " да даде спомагателни данни за риска от тези странични резултати на нейната ваксина.

Миналия месец организацията на Европейски Съюз откри тежки алергични реакции като евентуални странични резултати на препарата, напомня Ройтерс.

"Новавакс " се надяваше, че хората, които са избрали да не одобряват ваксини на "Пфайзер " и "Модерна ", ще предпочетат нейния препарат, тъй като компанията разчита на технология, която се употребява от десетилетия за битка със болести, в това число хепатит В и грип.

Въпреки това единствено към 250 000 дози "Нуваксовид " са били сложени в Европа от стартирането му на пазара през декември, демонстрират данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР