Сърбия се бори при най-тежки условия с още четири страни

...
Сърбия се бори при най-тежки условия с още четири страни
Коментари Харесай

Вучич: Бойко ми е приятел, но борбата за Фолксваген е борба за Сърбия

Сърбия се бори при най-тежки условия с още четири страни - България, Румъния, Турция и Украйна, за фабрика на "Фолксваген " в Сърбия. Това съобщи в телевизионно изявление нощес президентът на Сърбия Александър Вучич.

"Знам какъв брой се бори Бойко /Борисов/, Ердоган, /Ливиу/ Драгня, всички сме другари, само че това е пердах, битка за Сърбия. В този ден, в случай че това се случи, ще си смъква очилата, ще се разплача и ще кажа - свърших си работата ", сподели Вучич.

Идването на "Фолксваген " би трансформирало всичко в Сърбия, сподели Вучич и подсети, че това е най-голямата автомобилна компания в света и единствено фабриката в Европа има 18 000 служащи.

"Имат всекидневен министър на външните работи, който е по отношение на всички най-важни хора в Германия. Всички тях ги молих да ни обезпечат контакти ", продължава Вучич.

Той добави, че се бори за идването на още една компания, само че не желае да каже нищо повече. На въпрос на журналиста какъв брой директни задгранични вложения са влезнали в Сърбия и от кои страни, Вучич отговори, че най-вече са пристигнали от три страни от Европейски Съюз - Германия, Италия и Австрия.

"Русия изпреварва Съединени американски щати по вложения, само че 13 на 100 от комерсиалния ни продан е със страна от Европейски Съюз - Германия. Той нараства с всяка година и отива на над пет милиарда евро ", сподели Вучич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР