Сърбия променя подхода си в борбата с коронавируса, след като

...
Сърбия променя подхода си в борбата с коронавируса, след като
Коментари Харесай

Трета жертва на коронавируса в Сърбия, променят подхода в борбата с болестта

Сърбия трансформира метода си в битката с ковид, откакто 60-годишна жена стана третата жертва на пандемията, съобщи президентът Александър Вучич, представен от в. " Данас ". Промяната на метода, по препоръките на китайски експерти, допуска предпочитано лекуване на болните от Ковид-19 и слагане под карантина и на тези, които имат едва изразени признаци. Най-новите данни демонстрират, че в Сърбия има 249 инфектирани, от които 27 са регистрирани в понеделник, а измежду тях има и медицински служащи от Валево. Вучич сподели, че през идващите два дни ще стартират всеобщи проби, само че към този момент няма да има разширение на полицейския час. " По-добре ние да тръгнем в офанзива, в сравнение с да оставим ковид да разяжда бавно нашия организъм ", сподели президентът.

Не ни интересуват прищинските " игри на тронове ", съобщи шефът на сръбската държавна работа за Косово Марко Джурич за в. " Политика ". Вместо да се занимават с хайка за постове, косовските политици би трябвало най-малко малко да се заемат с короновируса, преди да са заплашили човешки живот, споделя Джурич, разяснявайки новата политическа рецесия в Косово, където в разгара на епидемията се чака рухване на държавното управление. " Неуместно е в такива времена на провокации, от които не са пощадени и нашите сънародници в Косово, да се хаби сила за прищинските игри на тронове ", прибавя той. Джурич разяснява още, че даже Прищина да анулира изцяло стопроцентовите мита за сръбски артикули, това сега няма да има никакъв резултат поради затварянето на границите. Той твърди, че Сърбия ще продължи да се грижи за здравето, сигурността и снабдяването на своите жители в Косово. Вестникът отбелязва, че в Косово са регистрирани 33 случая на ковид, само че нито един от тях не е в северните региони или в анклавите, обитаеми със сърби. " Политика " показва, че поради дефицит на брашно и други съществени хранителни артикули в Северно Косово, сръбската работа за Косово е почнала акция за доставяне макар бариерите, които са в действие публично, предава Българска телеграфна агенция.

В. " Курир " написа, че за обкръжението на водача на опозиционния Съюз за Сърбия Драган Джилас политиката е по-важна от живота на хората и те приканват за митинги посред епидемията. След като помощник на Джилас разгласява в Туитър " скандалния апел " хората да излязат на митинги, и ръководещи, и съпротива бяха единомислещи, че това е несвоевременно по време на пандемия, показва " Курир ". " Срамота! Това, че приканва хората на улицата, потвърждава неговата нелепост и нелепостта на този, който го е предиздвикал да го направи ", разяснява за вестника Радослав Милойчич от опозиционната Демократическа партия.

В. " Блиц " оповестява, че през април се чака да встъпи в служба нов специфичен представител на Европейския съюз за разговора сред Белград и Прищина, а може би и за Западните Балкани. Според дипломатически източници процедурите по назначението му би трябвало да приключат до края на март. Още не е известно какви пълномощия ще има специфичният представител в Западните Балкани с изключение на посредничеството в разговора сред Сърбия и Косово. В рамките на ограниченията против разпространяването на ковид процедурата по назначението на специфичния представител, както и доста други решения на Европейски Съюз, ще бъдат осъществени по писмен път, отбелязва " Блиц ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР