Сърбия не е и няма да наложи санкции срещу Русия,

...
Сърбия не е и няма да наложи санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма да наложи санкции срещу Русия, въпреки външния натиск

Сърбия не е и няма да наложи наказания против Русия, макар известията, че френският водач Еманюел Макрон е изискал Белград да го направи. Това съобщи президентът Александър Вучич в крайградската резиденция „ Вила Мир “, съобщи сътрудник на ТАСС.

„ Някои споделиха, че Макрон е споделил, че би трябвало да наложим наказания против Русия и че това е изнудване. Ще ви повторя. Позицията, която заехме осем дни след началото на спора в Украйна, е настояща и през днешния ден. Сърбия се гордее с позицията си „ Сърбия е дребна по повърхност и брой поданици, само че е огромна по мярка на сърцето си и голяма, безусловно колос във връзка с държавността. Сърбия не е трансформирала и няма да промени позицията си, без значение кой ни изнудва “, акцентира Вучич.

Сърбия няма да наложи наказания против Русия, макар външния напън

На 11 април президентът в своята резиденция организира договаряния с президента на Република Сръбска (обект Босна и Херцеговина, БиХ) Милорад Додик и члена на Президиума на БиХ от сръбския народ Желка Цвиянович. На срещата участваха още сръбският външен министър Ивица Дачич и ръководителят на Народното събрание Ана Бърнабич.

След началото на специфичната военна интервенция Вучич в послание към нацията след съвещание на сръбския Съвет за сигурност съобщи, че страната му поддържа териториалната целокупност на Украйна, само че няма да постанова наказания против Руската федерация. Той съобщи, че републиката краткотрайно стопира военните и полицейски учения с всички задгранични сътрудници. Вучич означи, че Сърбия счита Русия и Украйна за приятелски страни и съжалява за протичащото се в Източна Европа. Той сподели още, че Белград е подготвен да окаже филантропична помощ на Киев

Източник – Kurir.rs/Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР