Сърбия е в шок и скръб след стрелба в белградско

...
Сърбия е в шок и скръб след стрелба в белградско
Коментари Харесай

Версия: Стрелецът в Белград е бил подложен системно на насилие в училище

Сърбия е в потрес и тъга след пукотевица в белградско учебно заведение. 14-годишен простреля 8 свои съученици и охранител. Ранени са още 6 деца. Учителка е в тежко положение. 14-годишният стрелец е имал квалифициран проект, скица на учебното заведение, лист с деца, които желал да убие, имал и коктейли Моллотов в раницата си, изясни началникът на полицията в Белград Веселин Милич.
Прочетете още
Подобна покруса в Сърбия не се е случвала до момента. Никога до момента толкоз доста деца не са убивани и то толкоз невъзмутимо. Това съобщи пред Българска национална телевизия журналистът Николай Кръстев, дълготраен сътрудник на БНР в западната ни съседка.

Всички се питат за какво се е случило това.

От брифинга на началника на белградската полиция стана ясно, че 14-годишният възпитаник, който простреля 8 свои съученици и охранител, е възнамерявал убийствата. След като е влезнал в постройката на учебното заведение, той е стрелял против охранителя и едно дете, което е било с него и по-късно отворил вратата на първата стая и прострелял своята учителка по история. Нападателят е бил първенец по история и не е ясно дали убийствата са предизвикани от това, че има двойка по предмета. Такава версия се появи по-рано през днешния ден.

Кръстев съобщи, че съгласно някои информации, стрелецът е бил подложен редовно на принуждение в учебно заведение и в образователна школа по театрално майсторство. Поискал е помощ, само че никой не му е обърнал внимание. Според Кръстев управляващите очевидно са подценили случая.

Детето е било от положително семейство, татко му е бил доктор. В медиите се твърди, че татко му го е водил да стреля, което се ревизира. Трябва да се отговори и на въпросите по какъв начин детето е получило оръжието. Ако е било в сейф с код, значи е знаело кода.

След нападението момчето единствено се обадило на полицията. Мотивите му за нападението остават неразбираеми. Бащата на нападателя е задържан. Няма данни за потърпевши български деца, изясни за Българска национална телевизия посланикът ни в Белград Петко Дойков.

Пред учебното заведение, където се случи нещастието, са се събрали хора, които са в потрес и атмосферата е тягостна.

Училището е в самия център на Белград. Хора започнаха да оставят цветя и да палят свещи.

Съученици на децата и техните родители не могат да повярват какво се е случило и за какво.

Една от учителките в прилежащ клас през сълзи споделя, че не знае по какъв начин като учители и възпитатели са пропуснали да чуят това дете, какви проблеми има и да му оказват помощ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР