Сърбия е в очакване на предсрочни парламентарни и местни избори.

...
Сърбия е в очакване на предсрочни парламентарни и местни избори.
Коментари Харесай

Сърбия се готви за предсрочни парламентарни избори

Сърбия е в очакване на предварителни парламентарни и локални избори. 6 млн. и 500 хиляди сърби имат право на глас за 250-местния парламент. Кандидатите са над 2800 от 18 парламентрани листи. Очаква се вотът да премине при висока изборна интензивност - над 55%. Изборите са значими и за българската диаспора в западната ни съседка.

Над 2000 претенденти ще се борят за 250 места в сръбския парламент. Залогът на тези избори е дали партията на Александър Вучич ще получи нужното болшинство да образува държавно управление.

" Това никой не може да го каже сигурно. Александър Вучич играе по този метод, с цел да остане колкото се може повече на власт. Всички решения той ги взима, с цел да удължи интервала на своето ръководство, когато за него е комфортно той върви на запад, когато не е, той избира другата страна, тук постоянно е и Китай. Тя е като трета опция. Това е едно необичайно държание, което прави с цената да не е нито на запад, нито на изток. Вучич се пробва да играе ролята на Йосиф Броз Тито, само че това е несполучливо ", сподели Сергей Иванов, публицист и цивилен деятел.

Без подозрение изборите вълнуват и българите в Цариброд - те желаят да видят Сърбия изпарена на европейския коловоз.

" Нашата вяра е, че Вучич води Сърбия към Европейски Съюз, само че с геополитически някое неща, което се случват по света, не е ясно дали сме на крачка от Европейски Съюз или още по надалеч. Тази шпионска спекулация бе възприета в Цариброд шеговито. Това са неща за 20 век, а през 21 век не би трябвало да им се отдава внимание. Сега е съвременно да се приказва за " дълбоката страна ", която въздейства както на българите в Сърбия по този начин и на българо-сръбските връзки. За българите в Цариброд това ще остане смешка. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР