Сърбия е последната страна, която има нужда от инциденти в

...
Сърбия е последната страна, която има нужда от инциденти в
Коментари Харесай

Вучич: Искаме по-голямо присъствие на КейФОР в Северно Косово

" Сърбия е последната страна, която има потребност от произшествия в Косово ", съобщи нощес президентът на Сърбия Александър Вучич в изявление за Си Ен Ен, след престрелка в Северно Косово, при която починаха четирима души.

Искаме да забележим по-голямо наличие на КейФОР в северната част на Косово, като един от методите да подсигуряваме сигурността на сърбите, живеещи там, сподели Вучич, предава Българска телеграфна агенция.

Напрежението в Косово още веднъж ескалира, откакто косовската полиция влезе в конфликт с към 30 тежко въоръжени сърби на 24 септември в село Банска в Северно Косово, където живеят най-вече косовски сърби. Трима нападатели и един косовски албански служител на реда бяха убити при престрелките. Това беше най-сериозното изостряне на обстановката в Косово за последните години. Доскорошният заместник-председател на най-голямата партия на косовските сърби „ Сръбска листа “ Милан Радойчич пое в петък отговорност за събитията.

Сърбия и косовските сърби не признават оповестената през 2008 година самостоятелност на Косово. Прищина и Белград водят договаряния с посредничеството на Европейски Съюз за нормализиране на връзките си.

Говорейки за наличието на сръбската войска покрай границата с Косово, Вучич сподели, че Белград почита отчетите, идващи от американските разследващи служби, само че те не са изцяло точни. Той уточни, че наличието на членове на сръбските въоръжени сили в този момент е по-малко от преди, към 4400 души, което е постоянен брой, и че няма причина за безпокойствие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР