Сърбия е първият финалист на Световното първенство по баскетбол за

...
Сърбия е първият финалист на Световното първенство по баскетбол за
Коментари Харесай

Сърбия е на финал на Световното по баскетбол

Сърбия е първият финалист на Световното състезание по баскетбол за мъже след триумф над Канада с 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23). По-късно в петък ще стане явен и противникът на плавите - Съединени американски щати или Германия.
" Кленовите листа " бяха посочени за любимец поради съществуването на цели седем играчи от НБА. Освен това " алените " към този момент се оправиха със Словения на Лука Дончич, а по пътя паднаха главите на Франция и Латвия.

Но западната ни сеседка за следващ път потвърди, че в ДНК-то й е да печели огромни борби без значение дали става въпрос за тенис, водна топка, баскетбол или футбол. Сърбия се класира за четвърти път в историята на край на Световно състезание. За последното бе там през 2014-а при загубата от Съединени американски щати в Мадрид. Три години по-късно играха край и на Европейско.

Богдан Богданович направи следващ мощен мач на това състезание, реализирайки 23 точки, а с по 16 приключиха Никола Милутинов и Огнен Добрич. Ар Джей Барет осъществя 23 за канадците, Дилън Брукс добави 16, а Шей Гилджъс-Александър наниза 15.

Сърбия отговори на фантастичните характерности на Канада с най-силното си оръжие – отборната игра. Шей Гилджъс-Александър, който вкарваше над 30 точки на мач в НБА през предишния сезон, беше арестуван до пет през първото полувреме. И това като че ли pазстрои канадския отбор. След начало с поделено превъзходство, с влизането на Алекса Аврамович за към три минути и половина за сърбите, те направиха серия от 13:0. Резултатът набъбна на 21:13 за Сърбия, а първата четвърт завърши при 23:15.

Канада откри втората част с тройка, само че Гудурич незабавно отвърна. Последва нова тройка за Кленовите листа, само че още веднъж на сцената излезе мощната игра в отбрана на Алекса Аврамович. В тези моменти започнаха мощните минути на Милутинов, приключил мача с 10 битки под кошовете.

Третият интервал стартира с мощни офанзиви на Канада, които пробваха да стопят преднината на Сърбия. Балканците не съумяха да спрат този мощен порив, само че най-малко ограничиха вредите до най-малко. Това се случи, откакто канадците нарушиха стрелбата си и започнаха да пропущат.

Времето обаче работеше за Сърбия. Бавно те заведоха Канада в последната част, където Шей Гилджъс сподели, че може да играе соло и да поведе тима, само че не съумя да обърне хода на срещата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР