Сърбия е на кръстопът в историята си във време разделно.Трябва

...
Сърбия е на кръстопът в историята си във време разделно.Трябва
Коментари Харесай

Сърбия е на исторически кръстопът с ЕС, или с Русия. Премиерът: Изявленията на Путин за Косово затрудняват ситуацията

Сърбия е на кръстопът в историята си във време разделно.

Трябва да избира между европейски път на развиване или с Русия. 

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич сподели нощес, че следва да бъде оказан още по-силен напън върху Сърбия да вкара наказания против Русия, заяви организация Танюг.

В предаване на телевизия " Пинк " тя уточни, че Западът се интересува извънредно мощно за какво Сърбия не вкарва наказания против Русия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Има голям интерес и налагане на няколко тематики, една от които е за какво Сърбия е единствената страна, която не постанова наказания на Русия, сподели Бърнабич.

Тя уточни, че за Белград ще бъде все по-трудно през идния интервал, само че сръбският президент Александър Вучич " играе " дипломатическата игра по необикновен метод и употребява знанията си по история и право на срещите, тъй че е мъчно да се спори с него.

Бърнабич сподели, че изказването на съветския президент Владимир Путин за Косово в допълнение затруднява обстановката на Сърбия.

В диалог предходната седмица с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш Путин означи, че по този начин наречените " Донецка национална република " и " Луганска национална република " са станали самостоятелни въз основа на прецедента на Международния съд на Организация на обединените нации в Хага, когато взе решение за независимостта на Косово.

Сърбия не признава независимостта на Косово, която тогавашната сръбска област разгласи през 2008 година. Още същата година по самодейност на Сърбия Организация на обединените нации изиска от Международния съд в Хага да се произнесе дали едностранно оповестената самостоятелност от страна на Прищина не опонира на интернационалното право. Съдът уточни, че интернационалното право не съдържа разпореждания, " забраняващи оповестяване на самостоятелност ". Становището му има съвещателен и необвързващ темперамент, само че основава избран международноправен казус.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР