Сърбия е арестува български лекари от Първа градска болница, пристигнали

...
Сърбия е арестува български лекари от Първа градска болница, пристигнали
Коментари Харесай

Сърбия задържа български лекари в Босилеград

Сърбия е арестува български лекари от Първа градска болница, пристигнали на филантропична задача в Босилеград, с цел да проведат безвъзмездни прегледи на българите там. 

Медиците са арестувани от здравен контрольор от Ниш, придружаван от 20-тина служители на реда, които ги очаквали в Българския културно-информационен център в града. Те са отведени в полицейското ръководство и разпитвани, без да са попълнили документи, което не дава опция да се разбере защо тъкмо са арестувани. 

Лекарите са освободени към 17 ч. българско време. 

Случаят е съществено нарушаване на формалната българо-сръбска политика на съдействие и добросъседство, ориентирана към основаването на удобни предпоставки за присъединението на Сърбия към Европейския съюз, съобщи професор Лозан Митев,  председател на Гражданския комитет " Западни покрайни ", представен от Българска телеграфна агенция. 

„ Представителят на сръбските медицински управляващи открива, че нарушаването на българските лекари е, че те не е трябвало да организират прегледите в КИЦ-а, тъй като не отговарял за тази цел, според сръбските закони. В тази връзка той не глоби лекарите, а глоби шефа, става дума за доста огромна санкция, изяснява проф. Митев пред БГНЕС. 

Сръбските управляващи заплашиха още веднъж живота и здравето на българското население в Западните български околности, като арестуваха лекари на филантропична задача в Босилеград, проведена от КИЦ. Подлост и позор. Плачат за българско несъгласие. Никога сърбо-комунистически шайкачи в Европейски Съюз!, разяснява във фейсбук евродепутатът Ангел Джамбазки. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР