Сараево. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в

...
Сараево. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в 14-ата годишна конференция на началниците на отбраната на балканските страни

Сараево. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще взе участие в 14-та годишна конференция на началниците на защитата на балканските страни, която ще се организира през днешния ден и на следващия ден в Сараево, Босна и Херцеговина. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата . Инициативата има значима роля за развиването на военното съдействие в Балканския район. Областите на взаимна работа включват продан на информация по тематики на сигурността и евентуалните закани за района, организирането и провеждането на взаимни учения, курсове и подготовки, както и търсене на благоприятни условия за разширение на общите действия.

Основната тематика на тазгодишното издание на форума е „ Интеграция, коопериране и партньорство: Фактори за районна и световна непоклатимост и сигурност – вероятности, провокации и отговор на COVID-19 “.

В събитието присъединяване ще вземат началниците на защитата на страните, част от самодейността - Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция, Черна гора. Гости ще бъдат ръководителят на Военния комитет на НАТО, началникът на кабинета на ръководителя на Военния комитет на Европейски Съюз, заместник-командващият на Съвместното командване на силите на Алианса в Неапол, началниците на защитата на Словения и на Хърватия.

Предстои да бъдат одобрени отчетите на подпомагащите работни групи, свързани с ситуацията по сигурността, евентуалните закани и провокации за района, подготовката и провеждането на учения и курсове. Предвижда се също началниците на защитата да утвърдят основаването на работна подгрупа от военни специалисти за кибер защита, които да работят по тези въпроси в границите на самодейността.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР