Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, която е пра-правнучка на

...
Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, която е пра-правнучка на
Коментари Харесай

Падна вековна тайна. Разбра се кой е Джак Изкормвача

Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, която е пра-правнучка на лондонски служител на реда, разгласи, че е разгадала една от най-големите мистерии в света – кой е Джак Изкормвача. Тя твърди, че е съумяла да разпознава известния фанатик палач от 19 век, написа английското издание Telegraph.

Убийствата на Джак Изкормвача остават едни от най-известните неразкрити закононарушения в английската история. Той е сериен фанатик, работил в Лондон в края на 19 век. Жертвите му са били просяци и проститутки.
-->
„ За първи път в историята Джак Изкормвача може да бъде разпознат като Хаям Хайъмс по отличителни физически характерности “, споделя Хортън пред Telegraph. Тя е анализирала медицински досиета от края на 19 век, които демонстрират, че физическите характерности на Хайъмс съответстват със свидетелствата на жертвите на Изкормвача, които приказват за странната му тътреща се походка и скованата лява ръка, да не приказваме за съвпаденията във височината, физиката и възрастта. Освен това мъжът живеел тъкмо в региона, където са осъществявани убийствата, и по силата на специалността си умеел добре да борави с нож.

Изследователката обърна внимание и на психическото положение на Хайъмс, който страдал от епилепсия, параноя и алкохолизъм, заради което постоянно нападал личната си жена. „ Той е бил изключително нечовечен след тежки епилептични припадъци, което изяснява честотата на убийствата “, отбелязва Хортън.

Тя добави, че до момента не е имало цялостно следствие на случая Изкормвача, защото медицинските досиета на оценените от нея пациенти са били поверителни до 2013 и 2015 година Хайъмс се е появявал в лист от към стотина обвинени, само че по-късно е бил изключен оттова, тъй като е бил „ неправилно разпознат “, изясни изследователката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР