Сър Род Стюарт - един от най-продаваните музиканти на всички

...
Сър Род Стюарт - един от най-продаваните музиканти на всички
Коментари Харесай

Решителният Сър Род Стюарт, който продължи да пее и след рака

Сър Род Стюарт - един от най-продаваните музиканти на всички времена, навърши 79 години на 10 януари. Той е Човек на деня на Свободна Европа.

С десетки интернационалните музикални награди и над 100 милиона продадени албуми английската рокзвезда Род Стюарт посрещна 79-ата си годишнина в сряда.

Първоначално през 60-те той извършва темп енд блус. Участвал е в няколко групи, в това число тази на Джеф Бек, и е от създателите на групата " Small Faces " , която просъществува пет години. Най-известен е обаче със соловата си музика.

Той получава интернационална популярност с албума си Every Picture Tells a Story от 1971 година Сред сполучливите му албуми са още " Never a Dull Moment " (1972) и A Night on the Town (1976 г.), както и синглите " Maggie May ", " You Wear It Well " и " Tonight`s the Night (Gonna Be Alright) ".

Следват две сложни десетилетия за музиканта, в които рецензията е по-сурова към него. Ситуацията се трансформира с албума " Stardust... The Great American Songbook Volume III " , за който получава премия " Грами " през 2004 година

През 2007 година получава купата Командор на Ордена на Британската империя за заслуги в музикалната сфера. Въведен е в Залата на славата на рокендрола като солов реализатор през 1994 година, както и като член на " Small Faces " през 2012 година

Стюарт е роден през 1945 година в Лондон. Пред телевизия споделя, че не е бил измежду на-умните деца в учебно заведение, само че неговата увереност му оказва помощ да се оправи в живота.

" Това е може би най-силната ми линия ", прибавя той.

Има осем деца от пет дами, като най-възрастното е в 50-те си години, а най-малкото е на 7.

Едно от най-големите провокации в живота му е борбата с рака на щитовидната жлеза през 2000 година По време на възобновяване си той не може да приказва и да пее с месеци. В последна сметка се възвръща и продължава да изнася концерти и да основава музика и до през днешния ден.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР