Съпругата на депутата от Продължаваме Промяната – Демократична България“ Даниел

...
Съпругата на депутата от Продължаваме Промяната – Демократична България“ Даниел
Коментари Харесай

Асен Василев за назначението на съпругата на Лорер: Много шум за нищо

Съпругата на депутата от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ Даниел Лорер – Виолета Лорер, е отдръпнала кандидатурата си за Европейската капиталова банка, уточни пред публицисти в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев.

Случилото се през вчерашния ден, той разяснява „ като доста звук за нищо “. Василев изясни, че тези позиции би трябвало да се възобновят до петък, като те постоянно са били изпълнявани или от консултант на министър, или от шеф на дирекция. Василев сподели още, че тук не става въпрос за позиция, която Лиляна Павлова заема, която е същинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със възнаграждение от банката, която би трябвало четири пъти годишно да приема счетоводните доклади.

Не мога да ви кажа за какво стана напрежение, сподели още министърът. Ако ви кажа имената на хората, които до момента са заемали тези позиции, няма да ги знаете, както имената на хората, които в този момент ще ги заемат, отново няма да ги знаете, добави Василев.

Той разясни, че това са позиции, които се водят шефове, които управляват счетоводните доклади на банката. По думите на Василев тази позиция не е на заплата и се събира четири пъти годишно, по тази причина шеф дирекция в министерството може да я съвместява. Държавата упражнява надзор върху счетоводната отчетна активност на банката, добави той.

Мисля, че има много народните представители, чиито половинки работят в администрацията под някаква форма, разяснява министърът.

В момента госпожа Лорер, защото се подвигна огромен звук и не желае да вреди на България, сама отдръпна кандидатурата си, заяви Василев и добави, че в този момент влиза Гергана Беремска на тази позиция, шеф на Дирекция „ Международни финансови институции “.

Василев посочи, че назначенията се вършат от хората, които би трябвало да носят отговорност за тях.

Според него реакцията е била безусловно непремерена и не мисли, че „ идва единствено от сътрудниците от ГЕРБ “, идва до огромна част и от пресата и от недоумение защо тъкмо става въпрос.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР