Съпругът на една от най-големите спонсорки на британската Консервативната партия

...
Съпругът на една от най-големите спонсорки на британската Консервативната партия
Коментари Харесай

Съпруг на спонсорка на торите финансиран от руски олигарх

Съпругът на една от най-големите спонсорки на английската Консервативната партия скрито е финансиран от съветски олигарх, непосредствен с президента Владимир Путин. Това излиза наяве от изтекла информация за " съмнителни банкови интервенции " на американското финансово разузнаване.

Любов Чернухина е дарила 1,7 милиона паунда на торите, което включва даже заплащания да прекара време дружно с последните трима министър-председатели.

Според изтеклата информация от файловете на американското финансово разузнаване брачният партньор ѝ Владимир Чернухин е получил 8 милиона $ от политик, застрашен със наказания в Америка, поради близостта му с Кремъл.

В предаването " Панорама " на Би Би Си бяха показани документи за " съмнителни интервенции " на банки за трансфер за Владимир Чернухин през 2016 година от компания от Британските Вирджински острови, обвързвана със Сулейман Керимов.

Милиардерът Керимов е притежател на най-голямата златодобивна компания в Русия и някогашен член на Горната камара на съветския парламент.

Чернухин е някогашен заместник-министър на финансите под управлението на Владимир Путин и отива в Лондон през 2004 година, откакто е уволнен от президента.

Любов и Владимир Чернухини имат английско поданство и живеят в Лондон.

Наскоро английски медии оповестиха за конфиденциален отчет, в който попадат имената на девет съветски предприемачи, обвинени в интервенция в английската политика. В 50-страничния отчет се съдържа информация за това, че финансираната от Кремъл активност евентуално е оказала въздействие и върху резултатите от референдума за участието на Англия в Европейски Съюз от 2016 година

В документа се показва, че руснаците са финансирали Консервативната партия във Англия. Някои от тях са близки до премиера Борис Джонсън.

Като максимален съветски спонсор в отчета е избрана Любов Чернухина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР