Съпругът ми има деликатен проблем – краката му се потят

...
Съпругът ми има деликатен проблем – краката му се потят
Коментари Харесай

Лекарство против изпотяване на краката от дъбова кора: Помага и при най-миризливите крака

Съпругът ми има внимателен проблем – краката му се потят доста. Най-трудно му е в този момент, през лятото. Чорапите му са непрекъснато мокри, вследствие на това обувките стартират да претъркват кожата му. А в случай че стои на някакво течение или климатик на работа, настинката му е обезпечена.
Не приказвам за миризмата. Това е може би най-големият проблем. Не върви на посетители, тъй като не може да си смъкна обувките – няма по какъв начин да не се усети мощната неприятна миризма. Какво ли не опитахме! Дезодорантите също не помогнаха. Отидохме при експерт, който му предложи инжекции с ботокс. Съпругът ми се тормози от това лекуване, а и то е много скъпо за нас. Препоръчайте ни национални предписания, с които да решим казуса.
Стефка Попова, гр. Казанлък

Препоръчваме ви една ефикасна национална рецепта – вани с дъбова кора. Залейте 2 супени лъжици натрошена кора с 0,5 литра вряла вода, дръжте на слаб огън или на водна баня сместа да покъкри към половин час, оставете да престои в термос 45 минути и прецедете. Добавете по този начин получената запарка към леген с топла вода и дръжте краката си към 20 минути.
Повтаряйте процедурата 2-3 пъти седмично. Изпотяването доста понижава след към месец. Мазолите също ще станат по-малко. С тези, които са останали, може да се справите благодарение на лимонова кора. Прикрепете парче лимонова кора с меката част с лейкопласт, като преди този момент добре подсушите мястото. Оставете да престои по този начин през нощта.

С лечебна цел се употребяват най-много корените на конския киселец. Корените се изкопават напролет или есента, почистват се от земята, измиват се, нарязват се на части и се сушат на сянка или в сушилня при температура 50-60 градуса, като от време на време се обръщат. Листата и стеблата се прибират през интервала на разцвет на растението, сушат се под заслон или в сушилни при 40-50 градуса.
Алтернативни средства за потните миришещи крайници
Има доста и разнообразни медицински артикули, които да облекчат и даже решат казуса, в случай че не е доста сериозен, с потните и миришещи крайници:
– Стелките за управление на влагата, които съдържат алуминиев хлорид, който всмуква влагата и защищава от миризма.

– Пудрите за крайници, съдържащи диметикон, триклозан, хлорхексидин или грилоцин са доста ефикасни.
– Редовното потапяне на краката във вода с оцет оказва помощ за изсушаването на потните жлези.
– Спрейовете, съдържащи ментол, мента или чаено дърво охлаждат и успокояват краката и маскират миризмата.
Миризмата на краката може да се третира дейно с посочените нагоре средства. Прекомерното потене може да се повлиява с дезодоранти, които да управляват отделянето на пот и миризма. В случай обаче че казусът е породен от по-сериозен здравословен, най-подходящото лекуване може да бъде предписано единствено от доктор.
Инфо: Здраве.то

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР