Съпруг, който се заема да учи жена си да шофира,

...
Съпруг, който се заема да учи жена си да шофира,
Коментари Харесай

Съпруг, който се заема да учи жена си да шофира, прави първата стъпка към развода

Съпруг, който се заема да учи жена си да кара, прави първата стъпка към развода. Навсякъде по света мъжете дават едни и същи указания на дамите си: „ Завий наляво!… Намали!… Смени скоростите… Внимавай за пешеходците… Съсредоточи се!… Спри да плачеш! “ За мъжа шофирането е тест за способността му да се ориентира пространствено по отношение на околната среда. За дамата задачата на шофирането е да стигне гладко от точка А до точка В. Ако е в колата като пасажер, най-успешната тактика, която мъжът може да употребява, е да затвори очи, да пусне радиото и да спре със забележките и мненията, тъй като е потвърдено, че като цяло дамите са по-безопасни водачи от мъжете. Повече от несъмнено е, че тя ще го откара цялостен и незасегнат там, накъдето са тръгнали — единствено дето това ще й отнеме малко повечко време. Но пък огромното преимущество да пътуваш с жена водач е, че в това време можеш да се отпуснеш и че ще стигнеш жив.

Жената подлага на критика шофирането на мъжа, тъй като неговите умения за пространствено насочване го карат да взема решения и да прави преценки на пътната конюнктура, които на нея й се виждат прекомерно рисковани. Но в случай че неговият ваучър е чист, тя също би трябвало да се отпусне, да не подлага на критика и просто да го остави да кара. Още при първите капки дъжд дамата незабавно включва чистачките — реакция, която мъжете въобще не могат да схванат. Мъжкият мозък изчаква, до момента в който количеството дъждовни капки по стъклото стане съразмерно на скоростта на чистачките и ги включва тъкмо в нужния миг. Или с други думи, даже тук мъжът употребява способността си за пространствено насочване.

Когато мъжете престанат да карат дамите си да ги упътват по карти, животът ще стане доста по-щастлив за всички. А когато дамите престанат да подлагат на критика мъжкия жанр на шофиране, свадите фрапантно ще намалеят. Всички ние се оправяме доста сполучливо, само че с разнообразни неща. Затова, в случай че откриете, че нещо съответно не ви се отдава изключително добре – просто не се тревожете. Опитайте, в случай че имате предпочитание, да подобрите уменията си с упорити извършения, само че дано това не опропастява живота ви. Нито пък този на вашия сътрудник.

Барбара Пийз, ”Защо мъжете не чуват, а дамите не могат да се ориентират по карта ” 
Снимки: poutinginheels.com, magazine.foxnews.com, newstowatch.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР