Съпрезидентът на Левски София Владимир Николов даде интервю за клубния

...
Съпрезидентът на Левски София Владимир Николов даде интервю за клубния
Коментари Харесай

Владо Николов: Оценката за сезона на мъжкия отбор е много добра

Съпрезидентът на „ Левски София ” Владимир Николов даде изявление за клубния уебсайт, в което приказва за отминалия сезон на мъжкия и женския тим.

- Г-н Николов, второ място за мъжете в постоянния сезон, присъединяване в полуфинали и трета позиция в крайното нареждане. Каква е оценката ви?

- Оценката за цялостното показване на тима е доста добра. Надявахме се да играем край, само че в тима ни трябваше да бъде посрещачът Игор Юдин.

За страдание, той не съумя да играе. Дойде контузен. Знаехме, че е след интервенция, само че по този начин и не се възвърне. Обективно видяно, след една избрана възраст интервенциите не постоянно подсигуряват резултат.

Опитахме с него, не се получиха нещата и се разделихме. Другата травма, която се отрази на сезона, е на Кристиян Титрийски. Той трябваше да е конкуренция на поста диагонал на Венислав Антов и да му оказва помощ. Предпочитам да употребявам термина здравословна конкуренция.

С оглед на тези 2 значими изчезнали звена резултатите, които постигнахме са доста положителни. Ако въпросните двама контузени играчи участваха в мачовете, имам вяра, че имахме шансове да играем край. Цел, към която гледахме.

С Юдин и Титрийски можехме да избегнем „ Хебър ” на полуфиналите. По метода, по който е окомплектован, това е най-силният тим в нашето състезание. С благоприятни условия, които надалеч надвишават тези на другите тимове.

Нашата цел бе да се стремим да играем с „ Хебър ” на край. Не успяхме заради към този момент упоменатата липса на състезатели, на които разчитахме.

Въпреки това второто място в постоянния сезон и третото в крайното класиране е неоспорим триумф.
 Талант от Левски продължава кариерата си в Съединени американски щати Талант от Левски продължава кариерата си в Съединени американски щати
- Кое надвива – задоволството от извоювания бронз или съжалението, че тимът не стигна до борбата за златото?

- Задоволството и то освен от спортния резултат, а от метода, по който игра тимът ни през сезона. Също по този начин от израстването, което демонстрираха младите ни момчета.

Вени Антов се оправи супер. Той бе един от най-хубавите диагонали във връзка с % сполучливи офанзиви, асове и обсада. Блестящо показване на Влади Гърков през цялата година.

Лазар Бучков бе един от най-хубавите нападатели през сезона. Със сигурност отлична работа и на двамата разпределители.

Така че главната цел на клуба ни - развиването на младите състезатели по нашия метод, е реализирана. Да, щеше ни се да играем край. Щеше да е още една черешка върху тортата. Но ние знаем кой е най-хубавият тим сега и това не е „ Левски ”. Това е действителността.

- Споменахте за удовлетворение от метода на игра. Какво съответно визирате?

- В огромна част от мачовете бе приятност да ги следим тези деца. Изключвам срещата във Варна с „ Черно море ”. Иначе в действителност бе наслаждение да гледаш по какъв начин тези момчета играят – раздават се, хвърлят се, тръшкат се по земята, поддържат се.

Смятам, че те израснаха и като персони. В предходни години също сме имали положителни класирания, отново сме били трети. Но го нямаше това чувство, за което приказвам.

Едно израстване като тим, като група хора с ясна цел, които гледат в една посока. А и им доставя наслаждение да работят дружно.

Доволен съм, че напъните, които поставяме в клуба всекидневно във всички направления, се отплащат. Опитваме се да създадем по този начин нашите деца да няма потребност да вървят в чужбина единствено и единствено да се спасят. А да го създадат, тъй като към този момент се подготвени да играят там и да създадат стъпка към идващото си равнище на развиване.

- Николай Желязков води за първи сезон тим. Справи ли се с това, за което бе притеглен?

- За главната част от нещата, които споделих, че ни радват и ни носят наслаждение, той има директна заслуга. Ники работи обичайно добре с млади състезатели. Напредъкът на тези деца е явен. Така че моята оценка за работата на треньора е отлична.

- Какво ще бъде направено като селекция, с цел да се вдигне още равнището?

- Нашата съществена цел е да запазим тима от миналия сезон. Смятаме, че момчетата израснаха доста, само че към момента не са приключени състезатели. Биха могли да усъвършенстват още представянето си. Като селекция ще създадем минимални промени, тъй като сме щастливи от това, което дават тези момчета.

- „ Левски ” се завърна в женското състезание с съвсем напълно девически тим. Какво смятате за представянето му и какви са проектите на клуба за тази групировка?

- По стичане на събитията стартирахме случка с женския тим една година преди плануваното. Опитахме се в придвижване да сглобим най-хубавото, което можем.

Имахме тим, който да играе почтено, само че не и да печели значими мачове. За идната година към този момент имаме съответни проекти и бюджет. Набелязали сме няколко състезателки, които да притеглим.

Ако всичко се получи, както е планувано, към този момент би трябвало да се борим за титли и трофеи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР