Съпредседателят на Социалдемократическата партия на Германия Саския Ескен призова бившия

...
Съпредседателят на Социалдемократическата партия на Германия Саския Ескен призова бившия
Коментари Харесай

Съпредседател на германските социалдемократи призова Шрьодер да напусне партията


Съпредседателят на Социалдемократическата партия на Германия Саския Ескен прикани някогашния канцлер Герхард Шрьодер да напусне партията, след негово изявление, в което той пази позицията на Русия във войната и против Украйна, оповестява Spiegel.

" Ние би трябвало да спрем да се отнасяме към Герхард Шрьодер като към някогашен водач и някогашен канцлер. Той си изкарва парите като работи за съветски държавни енергийни компании, а неговите опити да пази Путин на фона на обвиняванията във военни закононарушения са неуместни ", съобщи Ескен, която счита, че той би трябвало да напусне партията.

Припомняме, че в изявление за New York Times Шрьодер съобщи, че " не има вяра " в персоналната причастност на Путин към закононарушенията в Буча, както и, че " Путин желае да спре войната, само че това не е толкоз просто ".

От 2017 година Герхард Шрьодер е член и ръководител на съвета на шефовете на " Роснефт " както и шеф на комитета на акционерите на Nord Stream 2 AG. От февруари тази година е и член на съвета на шефовете на " Газпром ".

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР