Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков очаква формацията да бъде

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков очаква формацията да бъде
Коментари Харесай

ПП е готова и за преговори с ГЕРБ и ДПС, и да отиде още 10 пъти на избори

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков чака групировката да бъде първа политическа мощ на идните предварителни парламентарни избори.

Той обаче не изключи опцията още веднъж да се наложи осъществяване на договаряния с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Кажете си: решаваме всичко дружно, ние сме едно. Няма смисъл да се срамувате, по този начин всичко ще бъде по-лесно и по-честно ", обърна се Петков към водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, наблягайки, че двете партии взимат решения дружно.

" Готови сме да седнем с вас, да преговаряме, да обсъждаме, да прекарам доста часове дружно, само че не на цената нашите правила. Ние няма да се наклоним и да се наведем, повярвайте ни, ще отидем и на 10 избора, в случай че би трябвало, само че няма да се предадем ", добави Петков пред 600 делегати на Общото заседание на партията, което ще продължи и в неделя.

Очаква се в границите на форума да бъдат излъчени претенденти за Европейския парламент и да бъдат попълнени органите на партията - Национален и Изпълнителен съвет.

По думите на съпредседателя на " Продължаваме промяната " " България не е бедна, а крадена страна ".

" Българите си трансформираха упованията и мисленето. Само преди две години и половина България беше дребна и бедна страна. Сега се разбра, че не е бедна страна, тя просто беше доста крадена страна. България може да бъде една естествена европейска страна, а не подвластна от Русия външна страна ", сподели още той.

Петков съобщи, че обединението с " Демократична България " би трябвало да остане, " колкото и сложни да са договарянията ".

Думите му бяха подкрепени и от Христо Иванов, който загатна, че разделяното на двете обединения не стои под въпрос.

" Това изпитание да вършим нещата дружно е изпитание за България и нейния голям евентуален, по тази причина ние ще продължим да плащаме голямата цена да вършим измененията и да реформираме ", сподели Иванов.

В рамките на форума съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов се обърна към президента Румен Радев и го прикани да не се съгласи с евентуалното оставане на поста на Калин Стоянов - вътрешният министър в оставка.

" Искаме различен министър на вътрешните работи. Нямаме доверие на Калин Стоянов, той потвърди, че привързан. Настояваме да изберете неутрален човек, който да организира почтени избори ", сподели той.

По-рано определеният от Румен Радев за длъжностен министър-председател Димитър Главчев съобщи пред медии, че Стоянов " не е политическо лице ".

„ Не мисля, че Калин Стоянов е политическо лице. Той е специалист в региона “, счита ръководителят на Сметната палата от 2023 година насам.

Припомняме, че през ноември 2023 година Николай Денков заплашваше да подаде оставката на целия кабинет, в случай че точно Стоянов не поеме политическа отговорност за полицейското принуждение по време на митинга против БФС. Още тогава стана обществено ясно, че освен Мария Габриел съставлява ГЕРБ в ръководството, а някои министри са " подавани " от ГЕРБ. Делян Пеевски и Бойко Борисов недвусмислено дадоха да се разбере кой държи властта в Министерство на вътрешните работи, защитавайки го от поисканата оставка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР