Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков излезе с позиция по

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков излезе с позиция по
Коментари Харесай

Кирил Петков: Имам дълг към Родината. Не мога да съм безучастен, когато я грабят |

Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков излезе с позиция във връзка д

Бившият длъжностен министър на стопанската система споделя, че когато е подписал пред нотариус своето волеизявление за отвод от поданство на 21 април, е предал канадския си паспорт, платил такса и е бил сигурен, че е извършил своето обвързване към Конституцията на България.

Да се откажа от канадска пенсия, безплатното опазване на здравето, опцията за пътешестване и работа по целия свят не беше мъчно решение за мен, тъй като знаех, че имам дълг пред Родината, декларира Петков.

Съпредседателят на Продължаваме промяната декларира още, че неговият дълг е било да не стои безучастно, когато вижда по какъв начин шепа хора ограбват България.

Според него КС се е произнесъл три седмици преди изборите, осъзнавайки, че това решение ще повлияе освен на него, само че и на акцията на президента Румен Радев.

" Съжалявам доста, че през днешния ден същият този съд сподели на 2 милиона български жители отвън страната, доста от които имат двойно поданство:Вие не сте пълноправни жители на България, Вашата воля даже когато се откажете и съобщи паспортите си в името на Родината, няма да бъде зачетена от българския съд! Вашата орис и ориста на ръководството на България зависят от непознати страни ", декларира още Петков.

Според него с това решение на Конституционен съд през днешния ден България губи парченце от своя суверенитет.

" Аз, Кирил Петков, поемам цялостна отговорност пред Вас за стореното от мен. Няма да спра да работя за Родината и да пожертвам всичко в името на едно по-добро бъдеще за нашите деца! Мен не ме е боязън! ", приключва позицията на Петков.

Ето и цялостния текст на позицията на Кирил Петков:

Аз, Кирил Петков, одобрявам решението на Конституционния съд. Заставам с високо вдигната глава пред Вас и декларирам:

Когато подписах пред нотариус своето волеизявление за отвод от поданство на 21 април, предадох канадския си паспорт, платих си таксата, аз бях сигурен, че съм извършил своето обвързване към Конституцията на България. Да се откажа от канадска пенсия, безплатното опазване на здравето, опцията за пътешестване и работа по целия свят не беше мъчно решение за мен, тъй като знаех, че имам дълг пред Родината!

Моят дълг беше да не заставам безучастно, когато виждам по какъв начин шепа хора ограбват моята Родина.
Не можех да продължа да виждам по какъв начин налозите на моите сънародници отиват вместо за учебни заведения, лечебни заведения, пътища и пенсии, в недекларирани офшорни компании.

Не можех да виждам по какъв начин едни милиарди изтичат през Българската Банка за Развитие към доближените на властта, а дребният бизнес е затиснат от данъчни инспекции.

Не можех да виждам по какъв начин едни шефове на лечебни заведения вършат по 90,000 лв. на месец, а за доста от младите ни лекари Терминал 2 е единственият път.

Не можех да виждам по какъв начин съвсем половината от нашите баби и дядовци са оставени да живеят под линията на беднотия, а феодални дерибеи ограбват всяка област на България през публични поръчки.

Не можех да претърпявам по какъв начин към този момент няколко десетилетия няма един тунел под Шипка, който да свърже Южна и Северна България, а автомагистрала „ Хемус “ я няма, макар милиардите левове към този момент платени от страната.

Не можех да виждам по какъв начин българската правосъдна система е сложена на колене за най-важната позиция в страната - основния прокурор. Та за тази позиция даже нямаше избор сред двама - един фаворит на задкулисието бе спуснат и признат.

Просто нямах избор!

Позицията на Конституционния съд беше, че няма спънка в продължение на месец Делян Пеевски да е началник на ДАНС и народен представител по едно и също време, само че същият този съд се произнесе с съвсем цялостно единогласие през днешния ден. Произнесе се три седмици преди изборите, осъзнавайки, че това решение ще повлияе освен на мен, само че и на акцията на Президента на Републиката, и го направи бързайки, без да ми даде даже право на писмена отбрана.

Съжалявам доста, че през днешния ден същият този съд сподели на 2 милиона български жители отвън страната, доста от които имат двойно поданство:

Вие не сте пълноправни жители на България, Вашата воля даже когато се откажете и съобщи паспортите си в името на Родината, няма да бъде зачетена от българския съд! Вашата орис и ориста на ръководството на България зависят от непознати страни.

Въпреки, че нито Конституцията, нито различен закон в България дефинират кой тъкмо е моментът на признание на отхвърли от непознато поданство, през днешния ден най-висшият съд на Родината подчини България и нейната Конституция и волята на нейните жители на административните актове на непознатите страни.

Днес България загуби парченце от своя суверенитет!

Аз, Кирил Петков, поемам цялостна отговорност пред Вас за стореното от мен. Няма да спра да работя за Родината и да пожертвам всичко в името на едно по-добро бъдеще за нашите деца! Мен не ме е боязън!

С почитание,

Кирил Петков

София, 27 октомври, 2021 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР