Съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична България Кирил Петков вече е без

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната-Демократична България Кирил Петков вече е без
Коментари Харесай

Кирил Петков вече е без депутатски имунитет

Съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " Кирил Петков към този момент е без депутатски имунитет.

В петък, часове след избора на Борислав Сарафов за краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор, Петков разгласи, че ще се откаже от имунитета си. В последните си дни като основен прокурор Иван Гешев изиска събаряне на депутатската отбрана на Петков поради канадското му поданство, когато стана министър. 

Самият Сарафов даде да се разбере по-рано денем, че е податлив да отдръпна настояванията за лишаване на депутатската отбрана на Бойко Борисов и Кирил Петков, тъй като предшественикът му Гешев се е засилил с делата против двамата, откакто се е видял заплашен от политиците поради признатия механизъм за надзор на основния прокурор. Според Кирил Петков обаче това не е методът, по който би трябвало да се води обективно и транспарантно проучване на обстоятелствата по всяко от настояванията.

Имунитетът на Петков бе пожелан в деня на гласуването на ротационния кабинет " Денков-Габриел ", а настояването бе импортирано от Иван Гешев в деловодството на Народното събрание няколко дни по-късно. Миналата седмица депутатите сътвориха краткотрайна комисия по имунитетите, която би трябвало да прегледа всички доказателства по поисканите имунитети и да изготви мнение. Финалното решение за свалянето на отбраната ще е на пленарна зала. Предстои комисията да прегледа настояванията за имунитетите на Бойко Борисов, Даниел Александров и Димитър Аврамов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР