Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че от вчера има

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че от вчера има
Коментари Харесай

ПП: Днес чухме поредната Борисовка за пътните ремонти

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че от през вчерашния ден има още една неистина, като засяга проблема с Българската банка за развиване

Настимир Ананиев от " Продължаваме Промяната " отхвърли обвиняванията на ГЕРБ за описи със строителни компании, съобщи.

" Днес чухме следващата неистина на ГЕРБ, следващата Борисовка за пътните поправки. Проверка откри, че 2,5 млн. лв. не са за пътна поддръжка, а за настоящ ремонт. Това са обстоятелства, доказани от Министерството на финансите. 906 задачи към компании са извършени. Консорциумът на " Хемус " трябваше да получи 500 млн. от парите, които Народното събрание спря. За нас беше значимо да защитим обществения интерес ", аргументира се Ананиев.

По-рано през днешния ден от ГЕРБ приканиха " Продължаваме Промяната " да поеме своята отговорност след вчерашното решение на Конституционния съд, с което магистратите оповестиха за противоконституционна намесата на Народното събрание в поддръжката на пътищата.

В коридорите съпредседателят на партията Кирил Петков съобщи, че от през вчерашния ден има още една неистина. Решението за емисия на дълг на Българската банка за развиване е взето на 21 октомври предходната година при служебния кабинет на Румен Радев. Новата емисия е спряна през ноември тази година отново при кабинета на Радев.

Даниел Лорер уточни, че по тематиката ББР решението за прекъсването на емисията е взето в този момент.

" Право на Българската банка за развиване е да търси външен капитал. Миналата година дълговите пазари са били преференциални с рента към %. Войната затваря финансовите пазари и когато отворят още веднъж лихвата е 6 на 100. И ББР вярно взема решение да не взема дълг ", изясни Лорер.

Той добави, че над 228 млн. лева са раздадени при ГЕРБ неприятни заеми, които в никакъв случай няма да се върнат. " Когато я наследихме беше със 70 млн. загуба. Сега е на 30 млн. лева облага. ББР купи акции на ПИБ за 5 лева в случай, че тогава беше 2 лв. ", разясни Лорер.

Кирил Петков съобщи, че във връзка кодовете на машините, министър председателят Гълъб Донев е обяснил, че няма по какъв начин да се манипулира. Българска социалистическа партия влезе в " хартиена коалиция " и се пробва да дискредитира доверието на народа към машините.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР