Съпредседателят на менте партията Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил

...
Съпредседателят на менте партията Продължаваме промяната“ и бивш премиер Кирил
Коментари Харесай

СКАНДАЛ за 640 млн. лева: Рекетьор ли е Кирил Петков?

Съпредседателят на менте партията „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател Кирил Петков дефинира като „ плоска клевета и опит за похищение на вниманието “ обвиняванията по негов адрес, че е заплашвал министъра на електронното ръководство Александър Йоловски поради публични поръчки за 640 милиона лв., които трябвало да отидат в „ наши компании “, за което Narod.bg пръв сигнализира. Канадецът сподели, че не е разпитван по случая от прокуратурата.

„ Никога не съм приказвал с този министър за никакви суми, никакви поръчки, нямам концепция за какво е със засилена защита “, разяснява Петков пред „ Дневник “ във връзка медийните изказвания, че министърът и фамилията му са получили засилена защита през последните дни, които не са доказани публично от НСО и прокуратурата.

Драмата с рекета над върху Йоловски бе осветлена от депутати.

Реклама

ПП-ДБ и министър председателят Николай Денков опазиха Йоловски от политическите офанзиви против него във връзка узаконяването на машините за гласоподаване и държанието на неговия заместител Михаил Стойнев.

Първо ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова разгласи, че министърът на електронното ръководство Александър Йоловски е споделил по време председателски съвет в Народното събрание, че Кирил Петков и депутатът от „ Демократична България “ Божидар Божанов са му оказвали напън. Ставало дума за публични поръчки за 640 млн. лева, само че не бе конкретизирано за какъв напън по-точно става дума.

По-рано същия ден водачът на групата на Има Такъв Народ Тошко Йорданов също стартира да приказва за „ корупционен напън “ над Йоловски.

Малко по-късно Божидар Божанов, който е някогашен министър на електронното ръководство в кабинета „ Петков “, изясни, че всичко е небивалица, само че е подготвен да спомага на проверяващите.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР